Emoționant! Alexandru Arșinel a fost înmormântat. Soția maestrului, măcinată de suferință

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Trupul lui Alexandru Arșinel a fost adus azi, la ora 12:00, la capela cimitirului Bellu, din Capitală, iar după după slujbă, actorul a fost înmormântat. Mulțimea numeroasă l-a condus pe ultimul drum pe Arșinel, printre care s-a aflat și soția sa, Marilena, cumplit de îndurerată pentru pierderea celui care i-a fost alături 54 de ani. 

Trupul lui Alexandru Arșinel, adus la cimitirul Bellu
Trupul lui Alexandru Arșinel, adus la cimitirul Bellu

Momente emoționante la cimitirul Bellu, din Capitală, unde peste 200 de persoane s-au strâns, pentru a asista la înmormântarea actorului Alexandru Arșinel, ce s-a stins din viață, joi 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Sicriul cu trupul artistului a fost coborât în locul de veci, unde a fost înmormântat, în prezența unei mulțimi numeroase, care l-au aplaudat pentru ultima dată pe maestru.

Personalități, familie, prieteni și oameni simpli s-au adunat încă dinainte de orele 12:00, în curtea cimitirului Bellu, pentru a-și lua adio de la actor. 

Citește și: Suferință copleșitoare! Iată cum a venit Marilena, soția lui Arșinel, la priveghi. Mesajul emoționant

Trupul lui Alexandru Arșinel a fost adus la ora 12:00 la cimitirul Bellu și depus în capelă, unde s-a făcut o slujbă, în prezența rudelor și a celor apropiați. 

Soția lui Arșinel, Marilena, a venit la înmormântarea soțului, în scaun rulant, extrem de îndurerată, pentru a-și lua rămas-bun de la omul alături de care a împărtășit întreaga ei viață, vreme de 54 de ani. Aceasta a venit însoțită de fii ei, care au ajutat-o să deplaseze, Marilena fiind paralizată. Chipul femeii exprima o suferință cumplită și parcă nici lacrimi nu mai avea ca să-l plângă pe soțul ei. 

Nu rata nici: Andrei și Ileana Stana Ionescu, lucruri neștiute despre Arșinel: „Avea mașinuță de scos sâmburii”

Dintre colegii de breaslă ai maestrului, a fost prezent și Vasile Muraru, cel care s-a ocupat de înmormântarea lui Arșinel. Acesta este în prezent actualul director al teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, după ce la începutul anului Arşinel a fost demis din funcţie. De asemenea, au fost prezenţi şi Valentina Fătu, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Andreea Berecleanu, Gheorghe Turda, Maria Lulescu, soţia actorului Alexandru Lulescu, toţi artiştii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Chiar înainte de slujba de înmormântare, la intrarea în capelă, au fost depuse mai multe coroane funerare, cu mesaje emoționante de condoleanțe pentru familia maestrului. 

Vezi și: Alexandru Arșinel, omagiat de către TVR. Postul difuzează emisiuni speciale în onoarea actorului

Alexandru Arșinel și soția sa se luptau din greu cu boala și bătrânețea

Alexandru Arșinel s-a stins din viață din cauza problemelor de sănătate, acesta trecând prin două operații pe cord deschis, dar și printr-un transplant renal. În ultima perioadă, actorul era îngrijit într-un centru specializat, însă la un moment dat i s-a făcut rău și a fost internat la secția de cardiologie a Spitalului Universitar, la Terapie Intensivă. 

Atât Arșinel, cât și soția sa se confruntau cu probleme de sănătate și necesitau îngrijire de specialitate. Actorul și soția sa, Marilena, au făcut Covid, iar după vindecare amândoi au rămas cu sechele. 

Dorința neîmplinită a lui Alexandru Arșinel: «Cu un lucru nu m-ai ajutat...»

Mai multe personalități din teatru, televiziune sau politică au  reacționat când au auzit vestea morții lui Alexandru Arșinel. Printre primii care a adresat un mesaj de condoleanțe familiei a fost Dan Negru, cel căruia maestrul îi dezvăluise o mare taină, în cadrul ultimului interviu, realizat la începutul anului. 

L-am întrebat pe Arșinel ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua morții. Azi a venit ziua... Mi-a răspuns atunci: «I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcătură. Cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: Doamne ajută-mă ca Marilena să să simtă mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine»”, a dezvăluit Dan Negru. 

Alexandru Arșinel și soția sa Marilena, două suflete-pereche

Maestrul Alexandru Arşinel şi-a unit destinul cu soţia sa, Marilena, de profesie asistentă medicală, în anul 1968. Se pare că au avut parte chiar de o întâlnire de poveste şi de când s-au văzut şi cunoscut nu au mai putut sta unul fără celălalt. S-au cunoscut în 1966, la Ştrandul Tineretului.

Dragostea a fost pură şi adevărată, aşa că la doi ani de la căsătorie, Alexandru Arşinel avea să devină tată, în 1970 născându-se primul său copil, Bogdan, care i-a dăruit, la rândul său, doi nepoţi – Adrian şi Maria. Acesta mai are un frate, al doilea copil al lui Alexandru Arşinel, la trei ani distanţă, pe Cristian, care le-a dăruit un nepot, pe Rareş. Nici unul dintre cei doi fii nu a moştenit pasiunea pentru actorie a tatălui său, ambii fiind pasionaţi de afaceri.

După ce Alexandru și soția sa au sărbătorit nunta de aur, viața lor s-a schimbat dramatic. Marilena a rămas paralizată în 2016, în urma unui accident casnic, așa că suferința lui Arșinel, care încă din 2013 a luptat cu mari probleme de sănătate, a fost accentuată. Cea mai mare durere din ultimele zile a fost aceea că iubirea vieții sale nu se simte mai bine. Și în toate interviurile pe care le-a acordat în ultimul an vorbea foarte des și cu mare dragoste despre Marilena.

  „La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”, a povestit actorul.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net