Ucigașii neștiuți din corp. Pot ucide un om în doar șapte zile

Există o mulțime de paraziți în natură, iar printre aceștia se numără și unii care pot fi extrem de periculoși pentru om. Deși nu mulți dintre noi sunt bine familiarizați cu aceste organisme, ele rămân un pericol la care ne putem expune fără să știm. Iar dacă paraziții nu sunt identificați la timp, ei pot avea chiar și consecințe fatale.

Toxoplasma Gondii este extrem de periculoasă pentru copii
Toxoplasma Gondii este extrem de periculoasă pentru copii

O explicație simplă despre paraziți este că sunt organisme vii, care au nevoie de o gazdă pentru a supraviețui. Cu siguranță că, mulți dintre noi, au auzit deja despre diverse tipuri de paraziți, însă, în general, puțini dintre noi sunt familiarizați cu aceștia. Iar astfel riscăm să ne expunem contactului cu aceste organisme fără să știm, fapt ce poate avea chiar și consecințe fatale. Potrivit informațiilor oferite de către adevărul.ro, există unii paraziți care ne pot ucide în doar 7 zile!

Când vine vorba despre cel mai periculos astfel de organism, „capul de listă” este Acanthamoeba, care are o rată a mortalității de 95%. Deși el este, teoretic vorbind, o amibă, adică un organism unicelular extrem de simplu, acest parazit provoacă o boală teribilă, numită encefalită amebiană granulomatoasă. Această maladie produce umflături în zona creierului, iar estimările oficiale arată că 95% dintre cei afectați de această boală își pierd viața. Acanthamoeba se găsește în locuri banale, cum ar fi pe sol, în aerul condiționat, ori chiar în apa îmbuteliată.

Cei mai letali paraziți de pe glob

Toxoplasma Gondii este un alt parazit extrem de periculos, mai ales pentru femeile însărcinate, ori pentru copii. Nu este deloc exclus ca o mamă, care a fost infectată de acest organism, să nască un copil ce suferă de diverse malformații, ori chiar de epilepsie. Iar acest lucru se întâmplă în cazurile în care se mai ajunge la naștere, deoarece acest parazit provoacă și pierderi de sarcină. El se poate lua din carnea negătită corespunzător, ori din materiile fecale ale pisicilor.

Iar ultimul astfel de organism la care trebuie să aveți grijă este Naegleria fowleri. Deși acest parazit este extrem de rar, el se numără printre cele mai periculoase, deoarece el va mânca literalmente creierul gazdei. Astfel, infecția și boala provocată de către acest parazit rar duce la deces în doar 7 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net