De ce un fruct foarte popular este interzis în închisoare? Motivele te vor suprinde
Un fruct foarte popular, care are extrem de multe beneficii, este interzis în închisoare. Decizia este una foarte surprinzătoare, dar ea este valabilă în toate penitenciarele din lume.
Evident, deținuții trebuie să plătească pentru faptele comise, dar nimeni nu s-ar fi așteptat ca aceștia să fie privați de un fruct deosebit de apreciat. Acesta a devenit duşmanul statului de drept și a fost interzis în închisori.
Nu vorbim de papaya, fructul pasiunii sau te miri ce alt fruct mai greu de procurat. Chiar dacă vă vine sau nu să credeți, pe lista obiectelor interzise în penintenciare se regăsește și faimoasa lămâie.
Te va amuza și te va uimi: De ce grecii nu fac limonadă când e plin de lămâi? Explicațiile te vor lăsa fără cuvinte
Cele două motive care stau la baza acestei decizii te vor surprinde. Hai să vedem concret de ce acest fruct este interzis în închisorile din întreaga lume, dar și ce amendă riscă vizitatorii care duc acest produs.
Lămâia este fructul interzis în închisoare! Două motive principale au dus la această decizie
Lămâia şi derivatele acestui fruct sunt interzise pentru deţinuţi. Se pare că unul dintre motive este acela că aceste fructe pot fi utilizate foarte uşor pentru obţinerea alcoolului, conform Antena 3.
Află care este: Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm
Al doilea motiv pentru care acest fruct este interzis în închisoare este acela că lămâile pot fi folosite pentru dizolvarea substanţelor interzise, precum heroina, drogul cel mai des întâlnit în penitenciare.
Vezi și: Dieta cu lămâie. Trucurile unui regim care te ajută să slăbești rapid
Ce amendă riscă cei care duc lămâi în închisoare?
Introducerea în mod ilicit de bunuri şi obiecte interzise constituie o contravenţie. Astfel, cei care se abat de la această regulă vor fi sancţionați cu amendă de la 100 lei la 500 lei, conform sursei citate.
Lucrurile stau mult mai grav atunci când vorbim de alte obiecte. De exemplu, introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă constituie o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, scrie anp.gov.ro.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!