Un sat uitat din România începe să-și recapete viața. Un Italian a cumpărat toate terenurile intravilane și are planuri mari

Ultima actualizare:

În mijlocul pitorescului peisaj dintre județele Timiș și Arad, un colț uitat de lume, numit Labașinț, începe să-și recapete viața și farmecul. Datorită unui proiect inovator de dezvoltare condus de antreprenorul italian Osvaldo Martinelli, acest sat aflat în pragul dispariției se transformă într-o comunitate vibrantă și sustenabilă, potrivit observatornews.ro.

Un colț uitat de lume, numit Labașinț, începe să-și recapete viața. Foto: Click.
Un colț uitat de lume, numit Labașinț, începe să-și recapete viața. Foto: Click.

S-a îndrăgostit de liniștea și frumusețea acestei locații

Martinelli, cu o vastă experiență în domeniul imobiliar, s-a îndrăgostit de liniștea și frumusețea acestei localități și a văzut potențialul său imens în turismul național și internațional. A achiziționat toate terenurile intravilane ale satului, în total aproximativ 90 de hectare, și a început să dezvolte un resort turistic de lux. Scopul său este de a atrage investitori și de a transforma Labașințul într-un loc unde locuitorii pot trăi în armonie cu natura.

Noul proiect imobiliar include case de vacanță „eco-friendly” care variază între 50 și 100 de metri pătrați și chiar mai mari. Martinelli are în plan să construiască sute de astfel de locuințe în următorii ani, aducând satul la o populație de câteva sute de locuitori. Materialele și tehnologia folosite pentru construcția acestor locuințe provin din Italia și sunt proiectate pentru a fi autonome energetic și cu emisii minime.

Un belgian, printre primii locuitori ai acestui sat

Printre noii locuitori se numără și Yves Pauwels, un om de afaceri belgian, care a investit aproximativ 500.000 de euro într-o vilă de 364 de metri pătrați, cu un teren de 5000 de metri pătrați. Pauwels descrie casa sa ca fiind „casa visurilor sale” și este fermecat de poziționarea unică a acesteia între răsăritul și apusul soarelui.

Românii sunt, de asemenea, atrași de frumusețea pitorească a Labașințului. Mihai Cîrcu a achiziționat trei proprietăți în Labașinț și a investit un sfert de milion de euro pentru o priveliște de neprețuit. Despre experiența sa în Labașinț, Cîrcu afirmă: „Când vii aici nu-ți mai vine să pleci”.

Proiectul se nu se concentrează doar pe dezvoltarea imobiliară

Proiectul lui Martinelli nu include doar construirea de noi locuințe, ci și renovarea unor structuri existente, cum ar fi un saivan de oi abandonat. Aceste renovări fac parte din planurile sale de a transforma Labașințul într-un spațiu tip loft, adăugând astfel o nouă dimensiune ofertei imobiliare a satului.

Proiectul se concentrează nu doar pe dezvoltarea imobiliară, ci și pe turism și sustenabilitate. Cu un accent puternic pe armonia cu natura și reducerea impactului asupra mediului, această inițiativă ar putea să nu numai să salveze Labașințul de la dispariție, ci și să ofere un exemplu de dezvoltare durabilă pentru întreaga regiune.

Astfel, Labașințul, care a fost în pragul dispariției, renaște acum ca un loc în care tradiția se îmbină cu inovația, iar frumusețea naturală este conservată și apreciată. Proiectul lui Martinelli aduce speranță pentru viitorul acestui sătuc uitat, oferindu-i o șansă la o viață nouă și strălucitoare în inima naturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net