Primul sat turistic din România. Trebuie să îl vizitezi măcar o dată în viață. Frumusețea locului te va lăsa uimit

Ultima actualizare:

Orice turist care dorește să ajungă în mijlocul naturii poate veni în acest loc superb de la noi din țară. Așadar, dacă vrei să vizitezi unul dintre cele mai frumoase sate românești, află că, situat în comuna Fundata, județul Brașov, vei găsi micuța așezare Șirnea, care a devenit în 1968 primul sat turistic din România.

Care este primul sat turistic din România / Foto: Freepik
Care este primul sat turistic din România / Foto: Freepik

Mica așezare Șirnea, situată în comuna Fundata, județul Brașov, a devenit, în anul 1968, primul sat turistic din România. Tot meritul pentru promovarea zonei i se datorează în totalitate lui Nicolae Fruntaș, profesor de biologie la școala din sat. Datorită lui, acest minunat loc a devenit cunoscut și turiștilor de peste hotare.

Încă din 1975, în perioada 22-23 iunie, la Șirnea se aprinde flacăra olimpică, iar copii de la școlile din jurul Brașovului se întrec în activități sportive și artistice. Totodată, România a obținut, în anul 2011, datorită acestei tradiții, un trofeu din partea Comitetului Olimpic Internațional.

Este o destinație ideală pentru toți iubitorii de natură

Șirnea se află la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri, situat în comuna Fundata, în cel mai spectaculos culoar: Rucăr-Bran, și este o destinație ideală pentru toți iubitorii de natură, oferind priveliști spectaculoase ale munților Bucegi și Piatra Craiului. 

Dacă ești în căutarea unei evadări din cotidian, unde să te bucuri de aerul curat și peisajele frumoase, Șirnea este un loc ideal pentru tine. Ori de câte ori ajungi în acest loc poți găsi cazare la zecile de pensiuni turistice care încearcă să le ofere turiștilor ospitalitatea de care au nevoie și o transpunere în obiceiurile sătești ale zonei.

La Șirnea se păstrează încă fragmente mari din viața satului de altădată. Atâta timp cât munții vor sta în picioare, cât izvorul nu va seca iar omul va rămâne bun, satul își va păstra magia. Păstoritul, prepararea brânzei sunt doar câteva dintre cele mai importante îndeletniciri ale țăranilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
cel mai scurt zbor din lume jpg
carte pexels jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
piersici piersica adobestock jpg
crima botosani criminal jpg
miere jpg
apa vie izvor munte png
Avion Tarom Dakar Twitter RFIAfrique jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net