Singura destinație de vis din Europa unde poți scăpa de aglomerație în august: „Sate tradiționale și peisaje de vis”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Suntem în mijlocul verii, iar destinațiile de vis din Europa unde putem să scăpăm de aglomerație sunt aproape imposibil de găsit. Din fericire, am apelat la specialiști și am găsit o variantă excelentă pentru cititorii Click! Totodată, avem pentru voi și câteva locații fermecătoare care au devenit tot mai apreciate pentru escapade memorabile.

Cristina Rădeanu, reprezentant agenție de turism, ne oferă ponturi pentru vara lui 2023
Cristina Rădeanu, reprezentant agenție de turism, ne oferă ponturi pentru vara lui 2023

Pentru a fi la curent cu tot ce mișcă în vara lui 2023, am stat de vorbă cu Cristina Rădeanu, reprezentantul agenției turism „123Travel”, care ne-a oferit o analiză precisă în tot ceea ce înseamnă călătorii pe perioada verii. Hai să vedem care sunt cele mai „HOT” destinații din acest an, dar și care este locul unde ne putem găsi liniștea în luna august.

„Grecia are foarte multe de oferit tuturor tipurilor de oameni”

Care sunt destinațiile alese de români în această vară?

Pentru sezonul de vară oamenii au ales destul de diversificat, Grecia, Turcia și Bulgaria, în primul rând, fiind destinații accesibile și cu mașina și foarte potrivite pentru familii, însă Spania, Italia, Portugalia sunt destinații care se bucură de un mare succes an de an în special în zona cuplurilor.

Cât au cheltuit românii pentru o vacanță în vara lui 2023?

Costurile pentru un pachet complet de vacanță au crescut față de anul trecut, la fel și dorința oamenilor de a călători, de a explora cât mai multe destinații atât în Europa, cât și pe alte continente. În acest sens am remarcat un interes crescut pentru circuite și croaziere.

Însă în acest sezon am întâlnit destul de mulți turiști care au preferat să meargă în două - trei vacanțe,în intervalul iunie-septembrie, astfel că mulți au ales variante mai economice în favoarea posibilității de a vizită mai multe destinații.

Ne poți spune care este cea mai râvnită stațiune aleasă de români?

Top preferință pentru majoritatea românilor rămâne Antalya datorită ospitalității turcești și a conceptelor All Inclusive bine puse la punct dacă îți alegi hotelul potrivit.

Am remarcat totuși o dorită din ce în ce mai mare spre Coasta Amalfi din Italia, însă costurile sunt destul de piperate în cazul în care se dorește o cazare cât de cât aproape de mare îndreaptă orientarea românilor către destinații poate la fel de frumoase, însă mai accesibile, cum ar fi Sardinia, Sicilia și chiar zona Dubrovnik din Croația.

Care este locația ideală din Grecia pentru familii cu copii?

Grecia are foarte multe de oferit tuturor tipurilor de oameni. Pentru familii cu copii recomandăm Insulele Creta și Rhodos unde din ce în ce mai mule hoteluri oferă conceptul de All Inclusive pentru doritorii de relaxare în cadrul unui resort. Pentru cei care doresc să călătorească cu mașina, Grecia de Nord (Halkidiki Thassos și Riviera Olimpului) rămâne o varianta foarte potrivită.

Dar pentru cupluri?

Cuplurile preferă locurile în care se pot bucura de aventură, distracție dar și de relaxare. Enumerăm aici vestitele Mykonos, Santorini, Lefkada și Skiathos unde se găsesc atât zone de plajă și peisaje care îți taie respirația, dar și posibilitatea distracție pe timp de noapte.

Există vreun loc în Grecia unde poți scăpa de aglomerație în luna august?

Luna august este cumva cea mai aglomerată luna din an. Chiar și majoritatea grecilor aleg să plece în insule pe parcursul acestei luni pentru a se relaxa și a-și „încarcă bateriile”.

O bună opțiune pentru cei care doresc mai multă liniște este Insula Samos, cu sate tradiționale și peisaje de vis, unde foarte recomandat este să închiriați o mașină pentru a explora satele autentice și munții ce oferă panorame incredibile.

Ne poți spune câteva destinații potrivite pentru cei cu buget redus pentru luna septembrie?

În luna septembrie este foarte potrivit de a alege o vacanță în Egipt și Tunisia, destinații potrivite și pentru familii și pentru cupluri. Tarifele sunt foarte rezonabile. Hotelurile oferă servicii All Inclusive cu acces la plajă, animație și spectacole seară, iar destinația poate impresiona orice explorator curios de misterele acestor țări.

Vin străini să viziteze România?

Da, anul acesa avem din ce în ce mai mulți străini turiști în România, comparativ cu anul trecut când efectele pandemice s-au resimțit și numărul turiștilor era mai scăzut.

Când e cea ma bună perioadă să cumperi excursii pentru toamnă/iarnă?

Cei care își doresc o vacanță în toamna iarnă, este cel mai recomandat să își achiziționeze vacanța în primăvară până Ia începutul verii când deja există varietate de oferte și reduceri substanțiale.

Ce căuta românii atunci când își aleg vacanța? Vor să fie hotelul pe plajă, să aibă all inclusive...

Românii își doresc în primul rând să își petreacă vacanța într-o zona în care să aibă atât posibilitatea de vizite, plimbări, shopping, cât și opțiunea de liniște și de relaxare, fiind mari iubitori de plaje cu nisip, dar și de resorturi All Inclusive, astfel încât sunt foarte selectivi în momentul în care discutăm despre alegerea unei vacanțe potrivite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
banner jean Gavril png
Elena Merișoreanu le-a mulțumit tuturor pentru atenția acordată și pentru distincția primită
parintele gabriel cazacu casin jpg
428618687 7413244475406071 3174820995136099322 n jpg
masa de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net