Un turist olandez, care a vizitat peste 150 de state, surprins de România: „Tocmai ce am ieșit din hotel și sunt șocat”

Ultima actualizare:

Un turist olandez, Tom, care a călătorit în peste 150 de țări, a fost impresionat de atmosfera vibrantă din București, în special de evenimentul „Străzi deschise”, care a avut loc în centrul orașului. După ce a ieșit din hotel, Tom a surprins reacțiile sale într-un clip postat pe TikTok, unde este urmărit de peste 1,2 milioane de persoane. „Tocmai ce am ieșit din hotel și sunt șocat. Ce se întâmplă aici, pe străzile Bucureștiului? Este sâmbătă și străzile sunt închise pentru trafic, aparent – am întrebat – până la 10 seara. Și asta doar pentru că vremea e caldă…”, a declarat el.

Tom, turistul olandez.
Tom, turistul olandez.

Atmosferă de festival

Impresionat de agitația străzilor, Tom a observat cozi lungi pentru înghețată și popularitatea pizzei, descriind scena ca pe un adevărat festival al gastronomiei. „Terasele sunt pline de oameni, pare un festival al pizzei și al berii în stradă. Baruri la modă, în trend, pline de oameni, peste tot. Oamenii de aici din București își trăiesc viața la maximum”, a adăugat el.

Tom, un tânăr din Olanda, călătorește constant din 2012, iar prima sa aventură în jurul lumii a avut loc în 2008. De atunci, a vizitat aproape 160 de țări și a devenit o voce influentă în comunitatea călătorilor, cu o prezență puternică pe platformele de socializare, având peste 600.000 de urmăritori pe Instagram.

Evenimentul „Străzi deschise”

Evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, sezonul 2024, a început pe 6 aprilie și va continua în fiecare weekend până în octombrie, închizând Calea Victoriei pentru trafic pe timpul zilei. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a subliniat importanța acestui eveniment, afirmând: „Deschidem azi «Străzi deschise 2024». O să fim pe Calea Victoriei, și începând de săptămâna viitoare și în cartiere, în fiecare weekend, până în octombrie. Anul trecut am avut 1 milion de bucureșteni care au participat la Străzi deschise, în total. Îi așteptăm pe toți bucureștenii să ne simțim bine, să discutăm unii cu alții, să mai ieșim din casă. Orașul este pentru oameni”, a declarat el la începutul proiectului, citat de Greatnews.ro.

Impresiile lui Tom reflectă o parte din energia și vitalitatea Bucureștiului, un oraș în continuă transformare care oferă o experiență plină de viață și oportunități pentru interacțiune socială. Evenimentul „Străzi deschise” nu doar că promovează cultura urbană, dar și încurajează comunitatea să se bucure de orașul lor într-un mod activ și interactiv. Aceasta este o invitație pentru toți, inclusiv turiști, să descopere frumusețile capitalei României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ștefan Augustin Doinaș și Irinel Liciu jpeg
wizz air avion jpg
ion tiriac fb jpg
plante flori istock jpg
Toamna Romania ceata FOTO Shutterstock jpg
creier uman Shutterstock jpeg
inundatii debite apa jpg
sultanul Ibrahim jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net