Turiștii care merg în Turcia sunt din ce în ce mai disperați. „Va fi pustie”. Ce îi nemulțumește

În ultima perioadă, platformele de social media, în special TikTok, au fost inundate de videoclipuri realizate de turiști care își manifestă nemulțumirea față de majorarea considerabilă a prețurilor în cele mai populare destinații turistice din Turcia.

Turiștii sunt din ce în ce mai nemultumiți de condițiile din Turcia / foto: Pixabay
Turiștii sunt din ce în ce mai nemultumiți de condițiile din Turcia / foto: Pixabay

Acești utilizatori își împărtășesc experiențele și dezamăgirile cu privire la costurile ridicate pentru cazare, mâncare, transport și activități recreative, subliniind că scumpirile din aceste locații de vacanță sunt mult peste nivelul așteptărilor.

Turiștii nu mai vin ca altă dată în Turcia

Potrivit turiștilor, creșterea abruptă a prețurilor și atmosfera neobișnuit de liniștită ar putea transforma Turcia într-o destinație turistică „pustie” în următorii ani, conform unui articol publicat de Express, o publicație britanică.

În Turcia, destinație preferată de mulți români, prețurile au crescut vertiginos. Aproape un milion de români au ales să își petreacă vacanțele în Turcia în 2023, dintre care peste 350.000 au vizitat Antalya. În total, Turcia a fost vizitată anul trecut de 56,7 milioane de turiști internaționali, printre care și un număr semnificativ de britanici.

Un utilizator cunoscut pe TikTok sub pseudonimul slimwadie5 a remarcat o schimbare majoră în costurile activităților turistice în ultimele 12 luni, menționând creșterea semnificativă a cheltuielilor pentru divertisment, mâncare și alte servicii turistice.

De exemplu, el a menționat că prețul unei excursii cu barca rapidă, care anul trecut costa 20 de lire sterline, a ajuns acum la 120 de lire sterline pentru doar o oră.

De asemenea, și costurile pentru mâncare au crescut semnificativ; un simplu burger costă acum 12 lire sterline, iar o sticlă de apă ajunge la 2 lire sterline, prețuri mult mai mari comparativ cu cele de anul trecut, care erau mult mai accesibile.

„Prețurile devin comparabile cu cele din Londra”, a subliniat el.

„Sora mea și familia ei micuță mi-au spus că nu vor mai reveni, deoarece nu își mai permit o vacanță aici. Am văzut multe comentarii în care oamenii susțin că, dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani Turcia va deveni o destinație lipsită de turiști”, a adăugat acesta.

Marmaris, stațiunea învăluită de vibrații ciudate

Într-un alt videoclip, utilizatoarea TikTok, justjennybenny, a evidențiat „vibrația ciudată” din Marmaris, unde a remarcat o liniște neobișnuită și restaurantele goale, în plină vară.

„Locul pare complet lipsit de viață”, a declarat ea, referindu-se la atmosfera din Icmeler și Marmaris, care, în mod obișnuit, ar trebui să fie pline de turiști în această perioadă a anului.

„Ieri am stat pe plajă până la ora 20:00 și apoi am făcut o plimbare prin Icmeler – toate restaurantele erau goale. Atmosfera era cu adevărat ciudată.

Am vizitat Marmaris zilele trecute și părea că jumătate dintre oameni lipseau. Este un sentiment extrem de straniu. Mă simt de parcă am fi aici în timpul anului școlar”, a explicat Jenny.

Jenny a recunoscut că anumite lucruri au devenit „foarte scumpe”, dar a fost și mai surprinsă de cât de liniște era peste tot. În timpul serii, multe șezlonguri rămâneau neocupate, ceea ce, conform ei, este extrem de neobișnuit.

„M-am simțit păcălită la fiecare pas”

Comentariile online reflectă îngrijorarea că prețurile ridicate au descurajat turiștii să mai viziteze Turcia.

Unii utilizatori sugerează că creșterea prețurilor a devenit vizibilă după pandemia de coronavirus, ceea ce a determinat o scădere semnificativă a numărului de vizitatori.

„Eu locuiesc în Cipru și este la fel și aici”, a scris un comentator. Un altul a adăugat: „Am vizitat Turcia de două ori pe an, timp de 20 de ani. Anul trecut probabil a fost ultima mea vizită. Prețurile au fost îngrozitoare. M-am simțit păcălit la fiecare pas. Anul acesta nu am mai făcut rezervare – așa cum spuneați, există o atmosferă foarte diferită”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net