Unde a dorit să fie înmormântat Mihai Eminescu? Care era motivația poetului

Mihai Eminescu rămâne chiar și astăzi unul dintre numele cele mai important din literatura românească, iar viața sa stârnește interesul oamenilor de rând în continuare. Iar un detaliu interesant despre finalul tragic al poetului este legat de una dintre ultimele sale dorințe, mai precis, locul unde el dorea să fie înmormântat. Din păcate, se pare că dorința sa nu a fost respectată.

Mihai Eminescu a dorit să fie înmormântat la malul mării
Mihai Eminescu a dorit să fie înmormântat la malul mării

Cu siguranță că putem fi cu toții de acord că Mihai Eminescu rămâne, chiar și în ziua de astăzi, cel mai important nume din întreaga literatură românească. Talentul poetului, cât și impactul pe care opera s-a la avut asupra culturii românești vor fi greu de depășit vreodată, iar oamenii rămân curioși chiar și astăzi despre detaliile vieții lui Eminescu.

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, se pare că una dintre ultimele dorințe ale poetului nu au rămas îndeplinite. Mihai Eminescu și-ar fi dorit să fie înmormântat într-o mânăstire de maici, la malul mării. El a mărturisit unui ieromonah de la Mânăstirea Neamț această ultimă dorință.

Mihai Eminescu a fost înmormântat la cimitirul Bellu

„Pe ziua de Sfinții Voievozi în anul 1886, m-au chemat la Mănăstirea Neamțu, la bolniță, și l-am spovedit și l-am împărtășit pe poetul M. Eminescu. … era limpede la minte, numai tare posac și trist. Și mi-au sărutat mâna și mi-au spus: ‘Părinte, Să mă îngropați la țărmurile mării și să fie într-o mânăstire de maici, și să ascult în fiecare seară ca la Agafton cum cântă Lumină lină” scria unul dintre ieromonahii care l-a întâlnit pe Mihai Eminescu, conorm sursei citate.

Din păcate, soarta a avut alte planuri pentru rămășițele pământești ale marelui poet. Acesta a fost înmormântat în cimitirul Bellu, pe data de 17 iunie 1889. Mormântul său se afla în parcela 9, iar poetul a fost dus pe ultimul drum cu ajutorul unui dric simplu, tras de doi cai.

La capul său avea pus un volum din „Poesii”, îngrijit de către Titu Maiorescu. Se pare că acesta a fost singurul volum tipărit cât timp el a mai fost în viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net