Unde se află, de fapt, faimoasa Arcă a lui Noe. Cercetătorii cred că au găsit ruinele acesteia

Această poveste a fascinat o bună parte a omenirii vreme de milenii întregi, iar o mulțime de cercetători și teologi au încercat să deslușească acest mister, de-a lungul timpului. Ei bine, se pare că mai multe mostre de rocă descoperite în Turcia ar putea conține ruine din faimoasa Arcă a lui Noe!

Arca lui Noe ar fi în Turcia / foto: Shuterstock
Arca lui Noe ar fi în Turcia / foto: Shuterstock

Este, fără doar și poate, o poveste care a reușit să fascineze o bună parte a omenirii vreme de milenii întregi! Iar, de-a lungul timpului, o mulțime de cercetători și teologi au încercat să deslușească acest mister. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, se pare că mai multe mostre de rocă descoperite în Turcia ar putea conține ruine faomiasa Arcă a lui Noe!

Se pare că proiectul în cadrul căruia au fost descoperite aceste mostre de rocă, cât și de sol, a început de abia în anul 2021 și este încă în desfășurare. Specialiștii au reușit să depisteze materiale argiloase, cât și fructe de mare, în mostrele recoltate din Turcia. Ele au fost găsite în zona unei formațiuni ce pare avea formă de barcă, și indică activitate umană în perioada dintre anii 5500 3000 î. de Hr.

Unde ar putea fi Arca lui Noe

Potrivit specialiștilor care lucrează la acest proiect, se pare că descoperirile ar fi asemănătoare cu informațiile oferite în povestea biblică a lui Noe, în care întreg Pământul este inundat de Potop, undeva în jurul anului 5000 înainte de Hristos, potrivit Bibliei.

Potrivit poveștii biblice, Arca lui Noe s-a oprit, după Potop, în Munții Ararat, din Turcia de astăzi. Încă din anul 1956 există cercetări efectuate în acest loc, iar lanțul muntos din acest loc ajunge până la o înălțime uimitoare de 16.500 de metri! Potrivit informațiilor din Biblie, se pare că dimensiunea Arcăi era una extrem de impresionantă, pentru acele vremuri.

Mai precis, ar fi vorba despre o ambarcațiune ce avea „300 de coți, 50 de coți, pe 30 de coți”, ceea ce înseamnă, în termeni moderni, o lungime de aproximativ 157 de metri, o lățime de 26 de metri, cât și o înălțime uluitoare de 15 metri!

„Conform primelor constatări obținute în urma studiilor, au existat activități umane în regiune încă din perioada calcolitică, între anii 5500 și 3000 î. de Hr. Se știe că potopul profetului Noe a avut loc în urmă cu 5.000 de ani. În ceea ce privește datarea, se afirmă că a existat viață și în această regiune”, a declarat profesorul Faruk Kaya, prorector al AİÇÜ, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masa de pranz la serviciu la restaurant cu colegii mancare sanatoasa 0 jpeg
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net