Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în Italia! Mai multe zboruri sunt suspendate după erupția vulcanului Etna

Ne aflăm în plin sezon de vacanțe, însă autoritățile vin cu vești proaste pentru românii care urmau să ajungă în Italia în această perioadă. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români că zborurile spre şi de pe Aeroportul „Vincenzo Bellini” din Catania sunt suspendate.

Zborurile de pe aeroportul din Catania sunt suspendate / foto: Shutterstock
Zborurile de pe aeroportul din Catania sunt suspendate / foto: Shutterstock

Motivul pentru care s-a ajuns la această situație este erupția vulcanului Etna. Din această cauză, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează românii că zborurile care urmau să aterizeze pe Aeroportul „Vincenzo Bellini”, din Catania, cât și zborurile care deoclează de aici, sunt suspendate.

Mai mult decât atât, este important de știut faptul că în timp ce unele zboruri vor fi anulate, altele vor fi redirecționate către alte aeroporturi din această zonă. Operațiunile urmează să revină la normal numai când condițiile vor permite acest lucru. Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă românilor să contacteze compania aeriană, înainte de a pleca spre aeroport.

De asemenea, autoritățile din țara noastră ne mai recomandă să verificăm și paginile de internet catania.mae.ro, dar şi www.mae.ro.

Avertimsentul important dat de MAE pentru românii care pleacă în Italia

Cetățenii români care sunt afectați de această problemă au posibilitatea de a cere asistență consulară. Pentru a putea face acest lucru, va fi nevoie să contacteze Consulatul României la Catania, la numerele de telefon +39095537909, ori +39095536139. Apelurile către aceste numere urmează să fie redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), iar operatorii Call Center le vor prelua în regim de permanență.

Mai mult decât atât, pentru cetățenii români care se confruntă cu o situație specială de urgență există posibilitatea de a contacta Consulatul României la Catania prin intermediul unei linii telefonice de urgență. Cei care au nevoie de ajutor urgent din partea autorităților române pot suna la numărul de telefon +393209653137.

Din păcate, aceste probleme au fost provocate de erupția vulcanului Etna, iar zborurile de pe Aeroportul „Vincenzo Bellini”, din Catania au fost suspendate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net