Avertizare de caniculă pentru Grecia și Croația! Există riscul izbuncirii incendiilor de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe au transmis o atenționare de călătorie pentru românii care se află în Grecia sau Croația sau au intenția de a tranzita aceste țări în viitorul apropiat. Conform buletinului meteorologic, în ambele țări vor fi înregistrate temperaturi extreme, iar disconfortul termic va fi unul ridicat. 

În Grecia și Croația se vor înregistra temperaturi extreme
În Grecia și Croația se vor înregistra temperaturi extreme

În conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 22-26 iulie a fost emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate în regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka şi Split, fiind prognozate temperaturi de 34-40 de grade Celsius. 

Citește și: România se topește la temperaturi extreme! Meteorologii au anunțat Cod roșu de caniculă 

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek, Gospic şi Dubrovnik. În aceste condiții, autoritățile recomandă tuturor să evite expunerea directă la soare, deplasările în intervalul orar 11-16. Cel mai important: hidratarea corespunzătoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Cod roșu de caniculă în Grecia. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Ministerul Afacerilor Exerne a transmis o avertizare similară și pentru Grecia. Aici urmează să fie înregistrate temperaturi care vor depăși 40 de grade celsius, fiind declarat cod roșu de caniculă. În plus, există riscul producerii incendiilor de vegetație.

Vezi și: Cum îți răcorești casa pe timp de caniculă 

Ministerul Afacerilor Externe a mai informat că Serviciul local de Meteorologie din Republica Elenă a emis o prognoză de caniculă, cu temperaturi de până la 40-42 de grade Celsius, pentru întreg teritoriul Greciei, începând de sâmbătă, potrivit sursei citate, iar autorităţile elene au avertizat, de asemenea, că temperaturile ridicate şi, parţial, intensificările vântului vor favoriza în continuare apariţia unor incendii de vegetaţie, relatează Adevărul. 

Despre cum își poți ajuta organismul să facă față gradelor ridicate din termometre, dar și care sunt regulile de care trebuie să ții cont pe timp de caniculă, Click! a scris mai multe detalii în articolul de aici. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net