Boala care înspăimântă medicii din Europa. Numărul de cazuri crește din ce în ce mai mult

O nouă boală bagă spaima în medicii de-a lungul Europei! Doar în ultimul an s-au înregistrat la fel de multe cazuri precum în perioada 2010-2021, iar cauza ar fi încălzirea climei, care permite țânțarilor care transmit această boală terifiantă să se înmulțească și în Europa. Este vorba despre febra Dengue, care poate fi letală!

Țânțarii se înmulțesc datorită încălzirii climei / FOTO: Pixabay
Țânțarii se înmulțesc datorită încălzirii climei / FOTO: Pixabay

Deși întreaga lume a răsuflat ușurată odată ce pandemia de COVID-19 a început să devină o chestiune a trecutului, se pare că un nou virus extrem de periculos înspăimântă specialiștii de-a lungul întregii Europe. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, medicii de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC, pe scurt) au tras un semnal de alarmă îngrijorător pentru siguranța fiecăruia dintre noi. Potrivit acestora, în anul 2022 s-au înregistrat 71 de cazuri de febră Dengue de-a lungul continentului, în timp ce în întreaga perioadă dintre 2010 și 2021 au fost înregistrate doar 74 de cazuri.

Febra Dengue poate fi foarte ușor fatală pentru cei care au ghinionul să se molipsească cu aceasta. Mai precis, aceasta cauzează dureri puternice în întreg corpul, iar pe lângă acestea, poate provoca și hemoragii interne. Iar potrivit experților, se pare că această creștere a numărului de infectări este doar începutul.  

Țânțarii care poartă virusul se înmulțesc în Europa datorită încălzirii climei

Potrivit specialiștilor din cadrul ECDC, prezența tot mai mare a țânțarilor capabili de a purta acest virus în Europa se datorează încălzirii climatice. Medicii avertizează că ne putem confrunta și cu alte boli incredibil de periculoase, pe lângă febra Dengue. Mai precis, ar fi vorba despre febra galbenă, West Nile, sau Zika, toate acestea devenind comune în Europa datorită schimbărilor climatice.

Potrivit raportului celor de la ECDC, țânțarul care poartă febra Dengue a migrat tot mai mult în Europa. Cu 10 ani în urmă, acesta putea fi găsit în doar 114 regiuni din 8 țări, însă, astăzi, el este prezent în 337 de regiuni, de-a lungul a 13 țări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net