Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței, a primit 8.000 de euro daune pentru acuzațiile false că ar fi transsexuală

După ce două femei au răspândit zvonul potrivit căruia Brigitte Macron este o femeie transsexuală, o instanță le-a obligat să plătească daune de 8.000 de euro Primei Doamne a Franței. Cele două au publicat în anul 2021 un videoclip pe un canal de YouTube, în care au susținut că soția președintelui francez a fost anterior un bărbat.

Brigitte Macron a primit 8.000 de euro despăgubiri  / foto: arhiva Click!
Brigitte Macron a primit 8.000 de euro despăgubiri / foto: arhiva Click!

Cele două femei care au susținut în mod fals că soția președintelui francez, Brigitte Macron, a fost anterior un bărbat, o dezinformare care a devenit virală până în Statele Unite, au fost condamnate joi, 12 septembrie 2024, de un tribunal corecţional din Paris pentru defăimare. Instanța a decis că cele două trebuie să plătească daune de 8.000 de euro Primei Doamne a Franței.

În decembrie 2021, femeile au publicat un videoclip pe YouTube, în care au susținut că soția președintelui francez ar fi fost cândva un bărbat pe nume Jean-Michel. Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2022, filmulețul a devenit viral, iar acest lucru l-a determinat pe Emmanuel Macron să depună o plângere pentru calomnie.

Brigitte Macron a primit 8.000 de euro despăgubiri

Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut zvonuri potrivit cărora Prima Doamnă, fostă Brigitte Trogneux, nu a existat niciodată și că fratele său Jean-Michel și-a schimbat sexul și și-a asumat această identitate, potrivit tabloidului britanic The Guardian

Joi, 12 septembrie, un tribunal din Paris le-a condamnat pe cele două defăimătoare, Amandine Roy, un medium spiritual autoproclamat, și Natacha Rey, o jurnalistă independentă autoproclamată, la plata unor daune totale de 8.000 de euro soției președintelui și de 5.000 de auro fratelui acesteia, Jean-Michel Trogneux. În plus, au primit o amendă cu suspendare de 500 de euro.

Brigitte Macron, în vârstă de 71 de ani, nu a participat la procesul din iunie și nu a fost prezentă la pronunțare.

Ținta unor dezinformări cu privire la genul sau sexualitatea lor, în încercarea de a le batjocori sau umili, au fost, de asmenea, și fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, vicepreședintele și candidatul la președinție al SUA, Kamala Harris, și fostul premier al Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net