Căsuță de 22 de metri pătrați, închiriată cu 3.500$ pe lună. Nu e în Cluj!

Ultima actualizare:

Criza imobiliară naşte idei care mai de care mai ingenioase! În timp ce în Cluj-Napoca sunt scoase la vânzare sau oferite spre închiriere garsoniere cu patul deasupra căzii sau cu wc-ul în bucătărie, un cuplu american şi-a ­construit o minicasă în propria grădină, din Texas, şi acum o închiriază, printr-o platformă de specialitate, cu 3.500 $ pe lună.

Stephanie Douglas şi Alan Galinsky au construit o căsuţă de numai 22 mp, în propria grădină
Stephanie Douglas şi Alan Galinsky au construit o căsuţă de numai 22 mp, în propria grădină

Căsuța din Texas are 22mp

Căsuţa are doar 22 de metri pătraţi, însă e complet mobilată şi utilată modern. Locuinţa micuţă din oraşul american Austin, situat în statul Texas, are o bucătărie interioară, o minibaie şi un dormitor cochet la mansardă, care poate fi accesat printr-o scară. Există, de asemenea, o terasă în aer liber unde oaspeţii se pot relaxa şi se pot bucura de soare, cât stau în chirie.

Citește și: De necrezut! Cât costă chiria într-o garsonieră cu pat deasupra băii, în Cluj Napoca

Căsuţa a fost vopsită în albastru marin, iar uşa de la intrare este colorată în roz. Stephanie Douglas susţine că, deşi a avut şi muncitori angajaţi la construcţie, a făcut mare parte din muncă de una singură, ajutată de partenerul ei de viaţă, Alan Galinsky.

Micuţa locuinţă poate fi închiriată în regim de Airbnb
Micuţa locuinţă poate fi închiriată în regim de Airbnb

Femeia a explicat, pe Tik-Tok, că venitul din închirierea casei din grădină o ajută să plătească ipoteca la bancă. Ideea le-a venit în 2020, iar anul următor au reuşit să construiască locuinţa.  În prezent, datorită cererii mari, ­această construcţie ingenioasă a început repede să le aducă profit.

Aşa arată în interior căsuţa din grădină
Aşa arată în interior căsuţa din grădină

Am construit o căsuţă micuţă în spatele casei mele. Nu ştiam multe despre ce presupune ridicarea unei locuinţe mici, dar pentru că aveam spaţiul necesar, m-am documentat bine şi mi-am îndeplinit visul. O închiriez cu 3.500 $/lună. Asta înseamnă 42.000 $ pe an”, a spus Stephanie.

Bucătăria e utilată cu strictul necesar
Bucătăria e utilată cu strictul necesar

Având în vedere că proiectul a costat-o în jur de 37.000 $, investiţi în munca manuală, materiale şi autorizaţii, ea şi-a scos banii în mai puţin de un an. Stephanie a explicat că avea deja strânşi în jur de 30.000 $ în numerar, pentru această construcţie inedită.

Vezi și: O nouă găselniță pe piața imobiliară în Cluj: «garsoniera debara»! Cât este chiria?

Căsuţa poate fi închiriată de un cuplu sau chiar de o familie cu un copil, potrivit publicaţiei britanice Metro.

Baia
Baia

În Statele Unite ale Americii, unde legile privind construcţiile sunt mai relaxate decât în restul lumii, oamenii îşi construiesc minicase în curte, pentru a face faţă crizei imobiliare.

O casă normală e un lux în zilele noastre, pe care cei mai mulţi oameni nu şi-l permit, aşa că această soluţie le vine în ajutor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net