Cauza hepatitei misterioase la copii, descoperită? Ce arată un nou studiu

Cercetătorii din Marea Britanie au efectuat un nou studiu în ceea ce privește hepatita misterioasă la copii, dezvăluind că ar fi găsit și cauza care generează boala. Se pare că aceasta nu are legătură cu COVID-19 în sine, însă cu alte două virusuri revenite în urma pandemiei!

Care ar putea fi cauzele hepatitei misterioase la copii Foto: Arhivă
Care ar putea fi cauzele hepatitei misterioase la copii Foto: Arhivă

Experții din Marea Britanie au ajuns la concluzia că hepatita misterioasă la copii, ale cărei cazuri au fost detectate până în prezent în 35 de țări, ar putea fi provocată de combinația a două virusuri revenite în urma pandemiei de COVID-19, deși nu există o legătură directă între SARS-CoV-2 și cazurile de hepatită.

Nu rata și: Un virus ar provoca hepatită severă la copii. Ce au descoperit medicii din SUA

Care ar putea fi cauza hepatitei misterioase la copii

Un studiu preliminar, realizat de universităţile din Glasgow şi College London, a propus teoria potrivit căreia, în urma pandemiei de COVID, copiii nu au mai fost expuși anumitor virusuri în perioada izolării, astfel că atunci când au fost ridicate restricțiile, aceștia au luat contact brusc și direct cu „noi infecții”, fără să aibă imunitatea pregătită.

Printre aceste virusuri comune despre care se crede că provoacă noua hepatită misterioasă se numără adenovirusul, responsabil pentru răceli şi probleme gastrointestinale, şi aşa-numitul virus adenoasociat 2 (AAV2), care în mod normal necesită co-infecţia cu adenovirus sau cu alte virusuri pentru a se putea replica. Mai exact, combinația acestor virusuri ar provoca boala în rândul celor mici.

Vezi și: Hepatita misterioasă la copii, și în România? Ce simptome trebuie să vă alarmeze

Cum se explică îmbolnăvirile

Când au fost ridicate restricţiile, copiii au început să interacţioneze mai mult şi virusurile au început din nou să circule liber. Copiii s-au văzut astfel expuşi brusc, fără imunitate dobândită, unei întregi baterii de noi infecţii.”, a explicat Judith Breuer, expertă în virusologie la Universitatea College London.

Astfel, expuși fără un sistem de imunitate pregătit pentru a lupta cu aceste virusuri, este posibil ca unii copii cu o anumită predispoziţie să dezvolte hepatită, potrivit autorilor studiului.

Hepatita infantilă acută fără viruşii hepatici de la A la E se asociază cu prezenţa unei infecţii cu AAV2, care ar putea reprezenta un patogen primar sau ar putea fi un biomarker util al unei infecţii recente cu HAdV (adenovirus uman) sau HHV6B (virus herpes uman 6).”, mai arată studiul.

Iată și: Simptomele hepatitei severe la copii care nu ar trebui să fie ignorate

Noi studii sunt necesare în cazul virusului AAV2

Cercetătorii britanici au explicat că sunt necesare noi studii pentru investigarea rolului virusului AAV2 în cazurile de hepatită infantilă. De asemenea, aceștia au avertizat și cu privire la circulaţia sezonieră a acestui virus adenoasociat 2, care de obicei nu apare în analizele de rutină.

Ipoteza specialiștilor rămâne aceea că infectarea cu adenovirus ar fi putut coincide cu expunerea la AAV2, lucru care ar fi condus la o manifestare neobişnuită a hepatitei la copiii mici.

Cel puţin 1.000 de cazuri de hepatită „misterioasă” au fost raportate la nivel mondial, iar majoritatea copiilor infectați din Marea Britanie aveau vârsta sub 5 ani. Aproximativ 40% dintre ei au necesitat internare la terapie intensivă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net