Ce-și confecționează românii de frica coronavirusului. Sunt înregistrate 2.126 decese
Ne confruntăm cu o criză de măști de protecție și nu doar în țară! Organizația Mondială a Sănătății a declarat că cererile pentru măști respiratorii sunt în această perioadă de 100 de ori mai mari și prețul este cu de până la 20 de ori mai ridicat decât de obicei.
Organizația Mondială de sănătate încearcă să asigure echipamentul și ustensilele necesare, dar stocurile sunt deja diminuate, ceea ce provoacă dificultăți medicilor în tratarea corespunzătoare a pacienților care chiar au nevoie de asistență specializată, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Sfatul specialiștilor este ca oamenii să nu cumpere măști de frica virusului sau a faptului că stocul se va epuiza, deoarece dacă nu ai de fapt nevoie de ele, tot ce faci este să îngreunezi viața medicilor și a persoanelor cu astm sau alergii.
Dacă ți-e frică să nu iei Coronoavirus, încearcă să-ți păstrezi calmul, deoarece e mult mai probabil să răcești acum, la schimbarea de temperaturi dintre anotimpuri, decât să mori de un virus adus din China.
Dacă o mască îți dă ceva mai multă siguranță, atunci îți poți confecționa una din pânză și alte materiale din casă, pe care va trebui totuși să o speli sau să o înlocuiești zilnic.
Trebuie reținut că măștile chirurgicale te vor ajuta să oprești răspândirea germenilor tăi către restul lumii, dar au eficacitate redusă când vine vorba să te protejeze de virusurile din afară.
Deși China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populația să-și facă stocuri de măști chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecție este foarte ridicată.
Doi pasageri de pe Diamond Princess, au murit din cauza coronavirusului
Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, care s-a aflat timp de 14 zile în carantină în portul nipon Yokohama, au murit. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. Operaţiunea de debarcare a pasagerilor continuă.
În China, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut, provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus, anunţând cel mai mic bilanţ zilnic, respectiv 349 de noi cazuri, parţial şi din cauza faptul că s-au schimbat şi criteriile referitoare la acordarea titulaturii de ”caz confirmat”.
Bilanţul total al deceselor a ajuns la 2.126, iar numărul persoanelor infectate este de 74.576 în China, şi de 75.674 la nivel global.