Cea mai proastă glumă din istorie! A atras o amendă de 2 milioane de dolari și o anchetă a poliției

Libertatea de exprimare continuă să fie un vis îndepărtat în unele părți de pe glob, iar o firmă de divertisment din China tocmai a aflat asta după amenda uriașă primită de la autorități. Pe lângă alte probleme, ei trebuie să plătească și 2 milioane de dolari după ce un comediant chinez a făcut o glumă ce făcea referire la un slogan al armatei.

Legea chineză interzice insultele aduse armatei țării / FOTO: Shutterstock
Legea chineză interzice insultele aduse armatei țării / FOTO: Shutterstock

Din păcate, există încă părți însemnate de pe glob unde libertăți precum cea de exprimare rămân un vis îndepărtat. Iar o firmă de divertisment din China tocmai a aflat asta pe propria piele când, pe lângă alte probleme cu legea, s-a trezit și cu o amendă de aproape 2 milioane de dolari, potrivit informațiilor oferite de către observatornews.ro. Tot scandalul s-a pornit de la o gluma a unui comediant chinez, care, în timpul unui spectacol, a făcut referire la un slogan folosit de către armata chineză.

 Li Haoshi, cunoscut și sub numele de scenă „House”, a intrat în vizorul autorităților din China după ce o glumă din timpul spectacolului său de la teatrul Century, din Beijing, a făcut referire la un slogan al armatei. Autoritățile s-au sesizat imediat, iar compania care îl reprezintă a fost amendată cu aproape 2 milioane de dolari, în timp ce toți banii încasați în urma spectacolelor oferite de Li în ultima perioadă au fost confiscați, pe motiv că sunt venituri „ilegale”. Potrivit sursei, ar fi vorba despre aproape 190.000 de dolari. De asemenea, compania a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată.

Li Haoshi și-a anulat spectacolele

Comediantul este acuzat că a insultat „grav” armata chineză, gluma sa având un „impact social negativ”. Potrivit informațiilor, gluma în cauză ar fi făcut referire la doi câini adoptați de Li Haoshi, care tot fugăreau o veveriță. El a spus că aceștia i-au adus aminte de 8 cuvinte: „stil de lucru bun, capabil să câștige bătăli”, un slogan al armatei chineze, rostit prima oară chiar de Președintele Xi Jinping. În China, încă din anul 2021, este ilegală orice insultă adusă armatei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net