Zeci de morți în China, după ce un spital a luat foc în toiul nopții

Un incendiu de proporții a izbucnit ieri într-un spital privat din capitala Chinei, Beijing, iar 29 de pacienți și-au pierdut viața, în timp ce zeci de alți oameni au fost evacuați din clădire. Autoritățile spun că incendiul este cel mai devastator de acest gen din ultimii ani, iar cauza ar fi materialele inflamabile folosite pentru renovarea clădirii.

Deja au fost confirmate 29 de victime / foto: EPA
Deja au fost confirmate 29 de victime / foto: EPA

Conform informațiilor oferite de către CNN, deja au fost confirmate aproximativ 29 de decese, în timp ce zeci de alți pacienți și medici din spital au fost evacuați de urgență. Autoritățile spun despre cauza incendiului că ar fi survenit după ce câteva scântei ar fi intrat în contact cu vopseaua inflamabilă folosită pentru renovările incintei, iar pompierilor le-a trebuit mai bine de 30 de minute pentru a reuși să stingă focul.

Spitalul privat Changfeng, o clădire cu 7 etaje, a devenit imediat subiectul unei anchete a autorităților, care au anunțat deja că au reținut aproximativ 12 persoane, inclusiv pe directorul spitalului, în urma cercetărilor. Conform surselor locale, majoritatea victimelor erau pacienți ai spitalului. Autoritățile au transmis deja un mesaj de condoleanțe către familiile celor decedați.

Cel mai mare incendiu din Beijing, din ultimii ani

Autortiățile au reținut deja mai multe persoane. / foto: EPA
Autortiățile au reținut deja mai multe persoane. / foto: EPA

Pacienții evacuați au fost trimiși de urgență către alte spitale din capitală, iar familiile încă încearcă să afle unde au ajuns rudele lor. Majoritatea celor internați în spital erau oameni în vârstă, cu diverse probleme motorii, lucru ce a făcut evacuarea și mai dificilă. În timpul incendiului, pacienții au folosit cearșafuri legate între ele pentru a coborî pe geamuri, sau au căutat refugiu pe unitățile exterioare de aer condiționat. Pompierii au folosit scări pentru a încerca să îi coboare pe acești oameni în siguranță.

Incendiul de la spitalul Changfeng este cel mai devastator foc ce a lovit Beijingul din 2017. Atunci, o clădire cu 2 etaje din suburbiile din sudul orașului a ars din temeli, provocând decesul a 19 persoane. Acel incendiu a provocat o anchetă asupra condițiilor de locuit din zonă, autortiățile demolând o mulțime de clădiri fie considerate nesigure, fie construite complet ilegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net