Cele mai dragi amintiri ale Prințului Harry! Momentele pe care nu le va uita niciodată: „Mă gâdila uşor pe faţă până adormeam”

Ultima actualizare:

Unul dintre personajele care iese cel mai mult în evidenţă în cartea autobiografică a Prinţului Harry este, fără îndoială, Regele Charles al III-lea. Faptul că acesta obişnuia să stea în cap sau să poarte cu el un ursuleţ de pluş sunt cu siguranţă amănunte încă neştiute până acum o săptămână, când s-a lansat la nivel internaţional volumul „Spare” („Rezervă”). Vă prezentăm un episod inedit din „confesiunile Prinţului Harry”, dar și pasajele cele mai importante din carte ce ilustrează relaţia autorului cu Familia Regală şi cu cei mai importanţi membri ai acesteia.

Regele Charles al III-lea, pe vremea când fiii săi, Harry şi William
Regele Charles al III-lea, pe vremea când fiii săi, Harry şi William

În descrierea făcută tatălui său, autorul a strecurat multe fragmente ce dezvăluie amănunte extrem de intime, ştiute doar de cei mai apropiaţi membri ai Familiei Regale, care au făcut deliciul cititorilor.

Dar, în interviurile oferite pentru promovarea volumului său, a declarat că intenţiile cu care a făcut aceste mărturisiri sunt bune şi au ca scop împăcarea, nu adâncirea prăpastiei în comunicarea dintre el şi Familia Regală.

„Felul în care mi-am spus povestea ştiu că poate fi supărător, dar trebuia să spun varianta mea, să mă ţin de adevăr. Cred că mulţi dintre cei care urmăresc documentarul („Harry şi Meghan”, disponibil şi în România, pe Netflix) şi citesc cartea se pot întreba cum mi-aş putea iarta familia pentru cele făcute.

De fapt, mulţi deja m-au întrebat asta. Şi le spun tuturor: Iertarea este posibilă 100%, pentru că m-aş bucura să-mi recapăt tatăl şi fratele, pe care nu îi mai recunosc, aşa cum probabil nici ei nu mă mai recunosc”, a declarat Prinţul Harry pentru CBS Mornings.

Deşi vădit afectat de răceala pe care a simţit-o toată viaţa din partea tatălui său, fiul cel mic a lăsat de înţeles că îl iubeşte foarte mult.

Încă din primele pasaje, descrie felul în care Charles, pe vremea aceea doar prinţ, s-a dus la fiul său cel mic în cameră pentru a-l trezi şi a-i da vestea tragicii morţi a mamei sale. 

 „Nu era grozav să arate emoţii în circumstanţe normale, cum se putea aştepta să le arate într-o astfel de criză?! (...) Mâna lui a căzut încă o dată pe genunchiul meu şi a spus: «Va fi în regulă». Asta a fost destul de mult pentru el. Patern, plin de speranţă, bun şi... atât de neadevărat”, a notat Prinţul Harry, potrivit site-ului townandcountrymag.com.

Prințul Harry ar vrea să se împace şi cu tatăl, şi cu fratele mai mare

În cartea intitulată „Rezervă” se găsesc mai multe pasaje în care Prinţul Harry condamnă atitudinea rece a tatălui său, despre care remarcă, de asemenea, că nu i-a fost uşor să fie un părinte, darămite unul care să trebuiască să facă faţă singur provocărilor.

„Întotdeauna dăduse un aer de a nu fi deloc pregătit pentru a fi părinte – responsabilităţile, răbdarea, timpul. Chiar şi el, deşi era un om mândru, ar fi recunoscut asta. Dar părintele singur? Tata nu a fost niciodată făcut pentru asta”, consemnează Harry.

În ciuda faptului că a amendat adesea în carte desele ocazii în care a simţit răceală din partea tatălui, Prinţul Harry a descris şi câteva dintre cele mai înduioşătoare momente petrecute alături acesta.

„Seara, eu strigam jos: «Mă duc la culcare, tată!». Întotdeauna striga vesel înapoi: Voi fi acolo în curând, băiete drag! Stătea pe marginea patului meu, nu a uitat niciodată că nu-mi place întunericul, aşa că mă gâdila uşor pe faţă până adormeam. Am cele mai frumoase amintiri ale mâinilor lui pe obraji, pe frunte”.

Harry mai are şi alte amintiri frumoase în ceea ce-l priveşte pe tatăl său, căruia îi spune „Pa” (un fel de tati, n.r.), despre cum acesta l-a învăţat să conducă când era doar copil, ţinându-l în braţe, precum şi încurajarea pe care i-a dat-o imediat după absolvirea liceului, când l-a sfătuit: „să vezi lumea, să ai aventuri”, a povestit Harry.

Harry, confesiuni despre relația cu tatăl său

A notat în multe dintre paragrafele despre tatăl său că i-a înţeles comportamentul de multe ori, ştiind cât de greu i-a fost şi lui în tinereţe. Pentru a demonstra sensibilitatea tatălui său şi faptul că şi acesta a avut parte de o copilărie dură, a dezvăluit că are un „prieten” secret: un ursuleţ din pluş.

„Teddy a mers peste tot cu tata. Era un obiect jalnic, cu braţe rupte şi fire care atârnau din el, cu găuri, petice pe ici-colo. (...) Teddy a exprimat, mai bine decât ar fi putut tata vreodată, singurătatea esenţială a copilăriei lui”, a povestit Prinţul Harry, care explică şi faptul că este conştient de propriile lupte ale tatălui său, în ceea ce priveşte afişarea emoţiilor, precum şi lipsa clară a terapiei sau a vreunui alt sprijin pentru sănătatea mintală.

Prezenţa din ce în ce mai puternică a Camilei în viaţa tatălui său e clar că a afectat şi mai mult relaţia dintre acesta şi Prinţul Harry. Iată unul dintre argumentele aduse: „Nu voia ca nici unul dintre fiii lui să vorbească despre mama, de teamă ca asta să nu provoace agitaţie, să-l distragă de la lucru şi, poate, să arunce o lumină nefavorabilă asupra Camilei”.

Căsătoria a dus la o raceală și mai accentuată cu familia sa

Iar răceala relaţiei dintre Charles şi fiii săi s-a accentuat, după cum povesteşte Harry, mai departe, după căsătorie, despre care el povesteşte că nu ar fi încurajat-o, la fel cum nu a făcut nici fratele mai mare, William, dar nimeni şi nimic nu a putut opri asta.

„Am ştiut, fără îndoială, că această căsătorie avea să-l smulgă pe tata de lângă noi. (...) Nu mă încânta ideea de a pierde un al doilea părinte şi încercam sentimente complexe la gândul de a câştiga o mamă vitregă, una care, credeam eu, de curând mă sacrificase pe altarul personal al Relaţiilor Publice”.

Relaţia dintre Harry şi fratele său era pe alocuri îmbunătăţită, atunci când se plângeau amândoi de felul în care acesta îi trata, din cauza soţiei. Potrivit spuselor autorului cărţii, actualul Rege Cherles al III-lea cenzura multe dintre acţiunile fiilor săi, pentru a fi mai vizibil tot ce face el cu Regina Consoartă. La un moment dat, în 2019, Prinţul moştenitor l-a sunat pe fratele său mai mic şi i-a spus: „Dacă le dai tatei şi Camilei un deget, îţi iau toată mâna. Dar acum au făcut-o pentru ultima oară”. Apoi William i-ar fi spui lui Harry cum s-a răstit la tatăl lor, zicând: „Cum poţi să laşi o străină să le facă asta fiilor tăi?”, ceea ce l-a enervat la culme pe acesta.

La capitolul relatări amuzante despre tatăl său se înscrie mai ales episodul descris chiar în primele pagini ale cărţii, când Prinţul Harry notează: „... puteai intra peste el când stătea în cap. Prescrise de kinetoterapeut, aceste exerciţii reprezentau unicul remediu eficient împotriva durerilor constante de gât şi de spate de care suferea tata. Majoritatea provocate de accidentări mai vechi la polo. Le făcea zilnic, îmbrăcat doar cu o pereche de boxeri, sprijinit de o uşă sau atârnat de o bară, ca un acrobat priceput”.

E lesne de înţeles de ce tatăl se purta cel mai adesea aşa de rece cu fiii săi. Aşa fusese mereu obiceiul în Familia Regală. Descrie Prinţul Harry pe larg: „Familia presupunea distanţă, fireşte. Oricât de mult iubeai pe cineva, nu puteai depăşi nicicând acea prăpastie dintre un monarh şi un copil, să zicem, ori dintre un moştenitor şi o rezervă. Atât fizic, cât şi afectiv. Generaţia mai vârstnică menţinea, aproape fără excepţie, interdicţia oricărui contact fizic: fără îmbrăţişări, fără sărutări, fără bătăi pe umăr. Doar când şi când, poate, o atingere a obrajilor... şi asta la ocazii speciale”.

Casa Regală vrea şi ea «negocieri de pace»

image

O reconciliere între Prințul Harry, Prințul William și tatăl lor ar putea avea loc, chiar înainte de încoronarea Regelui Charles al III-lea. Surse regale au declarat pentru The Times că familia vrea „negocieri de pace față în față, în lunile următoare”.

„Relația lor se poate repara. Ambele părți trebuie să vină la discuții dezarmate, cu mâinile sus și să admită că au greșit mult. Va fi nevoie de flexibilitate din partea tuturor, dar pacea este posibilă”, au declarat surse, pentru publicația amintită.

Apropiații Regelui Charles al III-lea spun că Majestatea Sa nu ar avea nici o problemă cu acești termeni, iar Harry nu și-a ascuns dorința lui de a se împăca cu familia sa - chiar și în mijlocul scandalului din ultimele zile, stârnit de lansarea volumului său de memorii, „Rezerva”. Cel mai greu de convins ar putea fi însă prințul William.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net