Cartea Prinţului Harry rupe lumea în două. Cum s-au certat Kate și Meghan, iar William și Harry s-au luat la bătaie

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Opinia publică britanică, dar şi din numeroase alte ţări, s-a divizat din cauza dezvăluirilor pe care Prinţul Harry le face în cartea sa autobiografică, intitulată „Spare” („Rezerva”), care a fost lansată marţi în librăriile din lumea întreagă – inclusiv în România, într-o traducere realizată de Editura Nemira. Şi toate acestea aruncă Familia Regală în cea mai gravă criză din ultimii 30 de ani, susţin jurnaliştii de la adevarul.ro.

Click! îţi prezintă cele mai importante dezvăluiri din autobiografia intitulată «Rezervă»
Click! îţi prezintă cele mai importante dezvăluiri din autobiografia intitulată «Rezervă»

Click! îţi prezintă 7 dintre cele mai importante dezvăluiri din cartea autobiografică scrisă de prinţul Harry, pe care începând de mâine le vom detalia pentru cititorii noştri în cadrul unui serial de articole.

Citește și: Cutremur la Casa Regală Britanică. De ce a purtat Harry uniforma nazistă la o petrecere

PIERDEREA VIRGINITĂŢII

Harry a oferit detalii despre cum şi-a pierdut virginitatea cu o femeie mai în vârstă, care era pasionată de cai. S-a întâmplat pe un câmp din spatele unui bar. Ducele de Sussex mărturiseşte că femeia l-a tratat ca pe un „armăsar tânăr” şi că nu este un episod care să-l flateze. Actul s-a consumat „repede”, după care a fost trimis la plimbare într-o manieră destul de ruşinoasă. Dezvăluirea a stârnit o adevărată vânătoare a primei partenere a Prinţului Harry.

Vezi și: Prințul Harry, noi atacuri la adresa familiei. De ce susține că a fost „trădat”

CONSUMUL DE DROGURI

Ducele de Sussex a recunoscut că a prizat cocaină de câteva ori. El a fumat şi canabis când era la colegiu, iar în 2016 a încercat şi ciuperci halucinogene. Acesta a povestit că a mâncat bomboane de ciocolată care conţineau ciuperci halucinogene, apoi a băut tequila, şi relatează că această experienţă a fost una destul de urâtă, cu vedenii îngrozitoare.

ACUZAŢII LA ADRESA CAMILLEI

Prinţul Harry spune că el şi fratele său l-au implorat pe tatăl lor, actualul Rege Charles al III-lea, să nu se căsătorească cu cea care i-a fost amantă în timpul căsătoriei cu Prinţesa Diana, Camilla.

Harry lansează în cartea sa acuzaţii grave, susţinând că Regina Consoartă ar fi dat informaţii presei pentru a-şi reabilita imaginea de „a treia persoană din căsnicia noastră”, aşa cum fusese supranumită de „Prinţesa Inimilor”. De asemenea, Harry povesteşte că el şi Prinţul William i-au promis tatălui lor că o vor primi pe Camilla cu braţele deschise în sânul familiei, doar să nu o ia de soţie. Prinţul Charles i-ar fi ascultat, fără să le dea un răspuns, şi nu a ţinut cont de rugămintea lor.

Iată și: Dezvăluirile care zguduie Casa Regală Britanică. E lovitura de grație în relația Prințului Harry cu fratele său, William

CEARTA DINTRE MEGHAN ŞI KATE

Soţia şi cumnata sa au avut un schimb tensionat de replici înainte de nunta ducilor, în 2018. S-a întâmplat după ce Ducesa de Sussex a făcut un comentariu legat de comportamentul lui Kate, la o lună după ce aceasta îl născuse pe Prinţul ­Louis, spunându-i că ar fi avut „baby brain” (aşa cum numesc psihologii schimbările prin care trece creierul unei femei pe perioada unei sarcini, din cauza hormonilor – n.r.) din cauza hormonilor de după naştere.

Kate s-a supărat destul de tare, dezvăluie Harry. Meghan i-ar fi prezentat apoi scuze lui Kate, explicându-i că aşa se comportă ea cu prietenii, dar William a fost furios şi, arătând cu degetul spre ea, i-a reproşat: „Ei bine, e nepoliticos să spui asta. Noi nu ne comportăm în acest fel”.

La rândul ei, Meghan i-a replicat: „Dacă nu te superi, nu-ţi băga degetul în faţa mea”, se arată în citatele preluate de publicaţia britanică The Sun.

Lansată oficial marți, la nivel mondial, cartea a înregistrat vânzări-record
Lansată oficial marți, la nivel mondial, cartea a înregistrat vânzări-record

BĂTAIA CU WILLIAM

Potrivit confesiunilor făcute de Harry, fratele său l-ar fi luat la bătaie, în timp ce se certau din cauza lui Meghan, despre care William ar fi spus că este „necioplită” şi „dificilă” – l-ar fi trântit pe jos, rănindu-l pe spate.

„M-a luat de guler, mi-a rupt lanţul de la gât şi m-a dat de pământ”, povesteşte Harry în cartea sa, menţionând că altercaţia a avut loc, în 2019, la reşedinţa ducilor de pe proprietatea Palatului Kensington.

«ISPRAVA» LUI HARRY DIN AFGANISTAN

Harry a dezvăluit că a ucis 25 de oameni în timp ce a slujit în Afganistan. El spune că nu se simte mândru, dar nici ruşinat că „a luat vieţi umane”, susţinând că şi-a făcut datoria de soldat. Harry a fost timp de zece ani în armată şi a participat la două misiuni în Afganistan, prima între 2012 şi 2013, iar a doua între 2017 şi 2018.

El a povestit că în a doua desfăşurare, ca pilot, a ucis 25 de oameni, dar că i-a considerat doar nişte ţinte, nişte „pioni pe o tablă de şah” care trebuiau eliminaţi.

Harry spune că aceşti militanţi erau în viziunea lui „cei răi”, iar aceştia trebuiau „scoşi din joc” înainte să apuce să-i omoare pe cei buni. De asemenea, a menţionat că ştie câţi a ucis pentru că a urmărit înregistrările când s-a întors la bază din misiuni.

RELAŢIA DINTRE REGINĂ ŞI MEGHAN

Prinţul Harry susţine în cartea sa că regretata Regină Elisabeta a II-a ar fi simpatizat-o pe Meghan şi povesteşte ce au discutat acestea la prima întâlnire, când suverana a dorit să ştie părerea tinerei despre Donald Trump şi i-a adresat mai multe întrebări politice.

„A fost o întâlnire plăcută de la început până la sfârşit. Bunica chiar a întrebat-o pe Meghan ce crede despre Donald Trump. Meghan avea convingerea că politica este un joc fără câştigători aşa că a schimbat subiectul şi a început să vorbească despre Canada”.

În librăriile din Marea Britanie oamenii au așteptat lansarea marți, de la primele ore ale dimineţii
În librăriile din Marea Britanie oamenii au așteptat lansarea marți, de la primele ore ale dimineţii

Opinia publică britanică este împărţită în două „tabere” în războiul fratricid dintre fiii Regelui Charles al III-lea. Potrivit unui sondaj You Gov publicat de „Sunday Times” după divulgarea în presă a unor extrase din cartea lui Harry, sprijinul public pentru mezinul lui Charles a scăzut la 26%, de la 81% cât era în 2017. În acelaşi timp, sprijinul pentru soţia sa – Meghan Markle – a scăzut la 23%, de la 49% cât era tot în 2017.

În cadrul aceluiaşi sondaj se remarcă însă diferenţa mare între grupele de vârstă tinere, unde sprijinul pentru Ducele şi Ducesa de Sussex, titlul oficial al cuplului, este mai ridicat, dar se prăbuşeşte la vârstnici.

De asemenea, Harry şi Meghan sunt mult mai impopulari printre votanţii Partidului Conservator şi la cei care au votat Brexit în referendumul din 2016, decât la votanţii Partidului Laburist şi cei care au votat Remain – rămânerea în Uniunea Europeană.

Din punctul de vedere al monarhiei, scandalul iscat de cuplul Sussex nu aduce veşti bune: sondajul You Gov arată o scădere a încrederii în Regele Charles şi Prinţul Moştenitor William. Deocamdată, de la Palatul Buckingham nu se aude decât o tăcere asurzitoare.

Cel mai bine vândută carte în ziua lansării: 400.000 de exemplare

Prinţul Harry a dat lovitura cu autobiografia sa, care a fost catalogată deja „cel mai rapid vândută carte de non-ficţiune din toată lumea, în ziua lansării”.

„A depăşit chiar şi aşteptările noastre cele mai optimiste”, declară editura Penguin Random House, care a precizat că doar volumele din seria Harry Potter ar fi avut un succes similar. Doar marţi au fost vândute, potrivit aceleiaşi surse, 400.000 de exemplare.

image

Cartea este disponibilă atât în ediţie clasică – tipărită pe hârtie, cât şi în format electronic – ebook, dar şi audiobook şi costă între 18 şi 34 de dolari. În România preţul actual e de 99 de lei, dar a fost deja epuizat primul tiraj, de 15.000 de exemplare.

Urmăreşte serialul Click!

De astăzi, ziarul Click!, atât în ediţia online, pe click.ro, cât şi pe print, începe UN SERIAL DE ARTICOLE ce prezintă detaliile celor mai importante dezvăluiri făcute de Prinţul Harry în cartea sa autobiografică intitulată „Rezervă”.

Cartea aduce multe acuze întregii Familii Regale. Foto: Getty Images
Cartea aduce multe acuze întregii Familii Regale. Foto: Getty Images

„The heir and the spare” („Moştenitorul şi rezerva”, n.r.) este o expresie consacrată în regat, folosită pentru a-l delimita pe moştenitorul tronului de fraţii şi de surorile sale, mai ales în trecut, când, din cauza ratei mortalităţii infantile ridicate, era nevoie de progenituri „de rezervă”, pentru a asigura linia de succesiune.

Altfel spus, primul fiu este un moştenitor al titlurilor, puterii şi averii, iar un al doilea este, prin urmare, o rezervă în adevăratul sens al cuvântului, dacă i se întâmplă ceva primului născut. De aici a plecat şi Harry, care şi-a intitulat cartea autobiografică „Spare” („Rezervă”).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net