Cine era nebunul comic fără zâmbet. A ascuns o viață tumultuoasă, cu 2 divorțuri și iubiri pasagere

Doar adevărații pasionați de film își mai amintesc astăzi de numele acestui actor, însă, cândva, era considerat unul dintre cei mai faimoși, dar și enigmatici, actori de la Hollywood. Buster Keaton a făcut milioane de oameni să zâmbească datorită comediilor sale alb-negru, însă cei din jurul lui au observat că el nu zâmbea niciodată!

Buster Keaton a murit în 1966
Buster Keaton a murit în 1966

Dincolo de comediile de excepție ale actorului, viața sa personală a fost una dificilă, iar cei care au avut privilegiul de a lucra cu el l-au poreclit „omul chi chipul de piatră”. Unii critici de film chiar îl consideră pe Buster Keaton drept un comedian mai mare decât Chaplin, însă viața privată a actorului a fost mult mai dificilă.

La începutul carierei sale, el a fost întrebat de ce nu râde niciodată, la care Keaton a răspuns că nici măcar nu a realizat acest lucru. Cu toate acestea, chiar și după ce a fost întrebat de ce nu râde, el nu și-a schimbat atitudinea. „Era impasibil fiindcă în felul ăsta se abţinea să plângă. Spre deosebire de el, în close-up-urile  în care reflecta la soarta lui, Chaplin plângea în hohote. De-asta eu l-am simţit pe Keaton ca fiind un artist mai profund, fiindcă n-a alunecat în autocompătimire. Nu şi-a plans de milă”, povestea criticul de film David Thomson.

Nu râdea niciodată deși era actor de comedie

Buster Keaton s-a născut pe data de 4 octombrie 1895, în Kansas, fiind fiul unei familii de artiști de vaudeville. Joseph Frank (numele real al actorului) a cunoscut o mulțime de vedete ale acelor vremuri, printre care și faimosul magician Houdini. De fapt, acesta i-a dat și numele de „Buster”, după ce l-a văzut căzând pe scări pe la vârsta de un an și jumătate, fără să pățească nimic.

El își face debutul în actorie în 1917 și va apărea în nu mai puțin de 14 scurtmetraje. Pe plan personal, actorul a divorțat de două ori, iar, la un moment dat, acesta a ajuns internat și la o clinică de psihiatrie. El a murit în 1966, fără ca măcar să știe că suferea, de fapt, de cancer pulmonar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chestorul mihai rus cluj 2018 jpg
image
image
image
image
image
image
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net