Cum scapă japonezii de recesiune? Îi îndeamnă pe tineri să mai bea o dușcă!

Autoritățile din Japonia au ajuns la concluzia că țara trece printr-un deficit bugetar, așa că au analizat toți indicatorii economici ai țării și au venit cu o serie de propuneri.

Sake, băutura din haiku jpeg
Sake este băutura alcoolică tradițională a japonezilor

Una dintre sugestii, cu adevărat halucinantă și amuzantă, în același timp, presupune măsura îndemnării tinerilor să consume mai mult alcool!

Agenția Națională Niponă de Impozite chiar a lansat o dezbatere publică privind campaniile de promovare a consumului de alcool. În condițiile în care, în toată lumea, strategiile vizează direcția opusă.

Au pus deficitul bugetar pe seama sumelor mici strânse din zccizele pe alcool

De altfel, Japonia chiar s-ar fi încadrat bine în contextul reducerii consumului de alcool, însă deficitul bugetar înregistrat le-a schimbat opiniile. Guvernul nipon are, totodată, datorii de două ori mai mari decât Produsul Intern Brut, notează Antena 3.

Cum impozitele pe băuturile alcoolice reprezentau 3% din încasările fiscale guvernamentale, în 2011, veniturile au scăzut la 2%, până în 2020. 

Citește și: Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, s-a stins după ce a fost împușcat

Agenția Fiscală Niponă a arătat, conform sursei citate, că japonezii au redus consumul de alcool de la 100 de litri pe an, în 1995, la 75 de litri, în 2020.

Iar datele care i-au alarmat au legătură cu tinerii, care ar fi renunțat în cea mai mare măsură, anunțând un viitor nealcoolizat. Astfel, dezbaterea publică a luat forma unui festival!

Ministerul nipon al Sănătății nu s-a asociat în acest demers

Festivalul Sake Viva este organizat de Guvernul Nipon pentru persoane cu vârste cuprinse între 29 și 39 de ani. Participanții sunt încurajați să prezinte idei de afaceri pentru revitalizarea industriei alcoolului, afectată de preferințele cetățenilor sau de pandemie.

Există, totuși, o instituție guvernamentală, din Japonia, care s-a declarat oripilată de inițiativă. Este vorba, evident, de Ministerul Nipon al Sănătății.

Citește și: 30 țestoase, găsite moarte pe o plajă din Japonia! Au fost înjunghiate în gât

Oficialii din domeniul medical au refuzat asocierea cu festivalul, justificând prin faptul  că este încurajat consumul de alcool. Organizatorii, însă, au încercat să „dreagă busuiocul” și au spus că ei promovează un consum moderat de alcool, eventual la domiciliu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Robert Habeck FOTO EPA-EFE
champions league - shutterstock
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)