Cutremurător! Peste 200.000 de copii ar fi fost abuzați de către preoții din Spania în ultimii 80 de ani

Un nou raport a arătat o situație extrem de îngrijorătoare în Spania, unde se pare că peste 200.000 de copii au fost abuzați sexual de către preoții romano-catolici din țară, de-a lungul ultimilor 80 de ani. Cardinalul Juan Jose Omella, președinte al Conferinței Episcopale, a declarat pe rețelele de socializare că Biserica știe doar despre 1.125 de cazuri de abuz sexual.

Un număr uriaș de copii ar fi fot abuzat sexual în Spania / foto: Shutterstock
Un număr uriaș de copii ar fi fot abuzat sexual în Spania / foto: Shutterstock

Un nou raport a arătat o realitate extrem de tulburătoare în Spania, unde se pare că peste 200.000 de copii au fost abuzați sexual de către preoții romano-catolici din țară, de-a lungul ultimilor 80 de ani. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observaotrnews.ro, cardinalul Juan Jose Omella, președinte al Conferinței Episcopale, a declarat pe rețelele de socializare că Biserica știe doar despre 1.125 de cazuri de abuz sexual.

Documentul a fost publicat chiar în această vineri, iar deși raportul nu oferă un număr total concret, sondajul efectuat pe un eșantion de 8.000 de oameni indică faptul că undeva în jur de 0,6% din populația adultă din Spania a fost abuzată sexual în copilărie, de către preoți. Având în vedere că populația Spaniei este de aproximativ 39 de milioane de oameni, cifra totală a celor care au fost nevoiți să treacă prin asemenea momente dificile ar fi undeva în jur de 230.000 de oameni.

Clericii din Spania neagă informațiile din raport

După cum ne putem imagina, Conferința Episcopală Spaniolă a negat cifrele din acest raport tulburător. „Episcopii prezenți și-au exprimat durerea pentru daunele provocate de unii membri ai Bisericii prin abuzuri sexuale și își reiterează cererea de iertare. Abuzurile comise în Biserică dor. Extrapolarea făcută din datele obținute într-un sondaj anexat la raport este, de asemenea, surprinzătoare. Ele nu corespund adevărului”, au declarat clericii spanioli.

Potrivit Președintelui Conferinței Episcopale, cardinalul Juan Jose Omella, Biserica ar ști despre o cifră mult mai mică, de numai 1.125 de cazuri de abuz sexual. Acest raport este pentru prima oară când o investigație majoră are loc asupra acestui subiect în Spania, iar docmentul a fost publicat după 14 luni de eforturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net