Doliu în România! A murit Radu Părpăuță

Radu Părpăuţă, un cunoscut scriitor și traducător din Iași, și-a pierdut viața în timpul nopții trecute, la vârsta de 69 de ani. Vestea tragică a fost anunțată de "Ziarul de Iași", publicația la care el a fost un colaborator constant, în special în secțiunea de opinii.

Radu Părpăuţă a murit la 69 de ani / foto: ziare.com
Radu Părpăuţă a murit la 69 de ani / foto: ziare.com

Moartea bruscă a lui Radu Parpauta în somn a șocat pe mulți, printre aceștia și pe Viorel Ilişoi, unul dintre prietenii apropiați ai scriitorului. Își amintește de prima întâlnire cu Radu în 1991, când au devenit colegi la revista "Timpul" din Iași.

Au fost prieteni apropiați în perioada ieșeană, iar apoi au menținut legătura chiar și când Radu a rămas în Iași și Viorel s-a mutat la București. Descrie Radu ca fiind un individ dificil, retras, cu un temperament morocănos și critica constantă, dar spune că cei care au reușit să pătrundă în inima lui au descoperit o persoană cu o profunzime extraordinară.

Radu Părpăuţă a fost un povestitor de marcă 

Radu Părpăuţă era cunoscut drept un povestitor de excepție, cu o abilitate de a înnobila povestea într-un mod unic. Cărțile sale de proză se întorceau mereu la esența povestirii și o înviorau. Ultima sa carte, "Dincolo de perete", a fost publicată cu eforturi financiare considerabile, dar meritul a fost pe deplin justificat pentru cărțile sale erau unice și pline de inimă.

Viorel rememorează că Radu a scris această carte cu toată pasiunea sa, iar această inimă nevăzută care bătea în paginile cărților sale va rămâne mereu vie.

În fața șocului și a durerii, Viorel nu găsește cuvintele potrivite, ci preferă să recurgă la un text mai vechi pentru a-și exprima durerea și regretul. Concluzionează cu o rugăciune pentru ca Dumnezeu să îl ierte pe Radu și să îi ofere o memorie veșnică.

„A murit neasemuitul povestitor Radu Parpauta. Subit, în somn – astă-noapte sau azi dimineață. Vestea mi-a zdrobit inima.

Îl știam din 1991, când am devenit colegi la revista „Timpul”, în Iași. Am fost prieteni apropiați în perioada ieșeană, apoi admirația reciprocă și rare întâlniri ne-a ținut legați peste țară: el la Iași, eu la București.

Era un tip dificil, singuratic, morocănos, cârcotaș. Dar dacă reușeai să treci de carapacea în care se închidea cu o voluptate ciudată, nimereai într-o inimă nesfârșită. Prietenii adevărați îi știau această imensitate interioară”. a transmis fostul lui coleg, Viorel Ilişoi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
vlad alexandru ciurea jpeg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
crima crangasi filmata  jpg
După fotografiile pe care le postează pe rețelele de socializare, Andreea Berecleanu este extrem de entuziasmată de traseul de vacanță ales
Acești trandafiri au culoarea living coral, după părerea specialiștilor jpeg
WhatsApp Image 2024 05 13 at 08 38 54 jpeg
marin preda captura video jpg
cuplu 1536x1021 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net