Elevii din Franța, nevoiți să stea cu gecile pe ei în clasă din cauza crizei energetice! Ce măsuri au luat autoritățile

Un oraș din Franța investește 6.000 de euro în geci pentru sute de școlari, pentru că temperatura în clasă a scăzut pe fondul crizei energetice. Gabriel Daube, primarul din Périers, un orășel de 2.200 de locuitori din nord-vestul țării, a explicat că oficialii din localitate au decis să reducă încălzirea în clădirile publice la 19 grade Celsius.

Copiii dintr-un oraș din Franța fac frigul în clase (Foto: Shutterstock)
Copiii dintr-un oraș din Franța fac frigul în clase (Foto: Shutterstock)

Citește și: Ce măsuri au luat statele europene pentru a face față crizei energetice

„Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”

El a adăugat că dacă va deveni foarte frig atunci jachetele din lână vor fi utile copiilor în sălile de clasă. Daube a spus că de această măsură vor beneficia în jur de 350 de școlari.

Așa cum o regiune oferă un computer sau un județ oferă un dicționar, noi dăm câte o lână fiecărui student”, a spus el într-un interviu pentru postul e radio France Bleu. „Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”, a adăugat Daube. 

Vezi și: Criza energetică poate fi oprită de un român. Cum putem produce combustibil nepoluant, în cantități industriale?

Aceasta este una dintre măsurile care completează o serie întreagă de metode de reducere a facturii la energie a orașului, pe care le-am început deja cu mulți ani în urmă. Încercăm să reducem factura la energie prin modificarea iluminatului nostru public, prin folosirea becurilor de tip LED, prin izolarea termică [...]”, a mai spus oficialul.

Te-ar putea interesa și: «Comoara» din curtea casei! O femeie din Dolj, factură de 20.000 de euro la gaz. Flacăra măsoară cinci metri și arde neîncetat

Périers, la fel ca multe alte orașe din Europa, a adoptat măsuri de economisire a energiei, inclusiv oprirea încălzirii, în timp ce continentul se confruntă cu perspectivele unei ierni complicate. Rusia blochează livrările de gaz către Europa prin conductele Nord Stream, după ce Occidentul a impus sancțiuni Moscovei, ca urmare a invaziei în Ucraina. În ultima săptămână, conductele de gaze naturale au fost avariate, provocând scurgeri de metan. Experții internaționali cred că avariile au fost acte intenționate de sabotaj.

Află și: Sabotaj la conductele de gaze din Marea Baltică? Liderii europeni: „Au fost detonări”

Criza energetică a forțat guvernele, băncile și alte companii din Europa să scadă consumul de energie înainte de iarnă, prin stingerea luminilor și reducerea consumului de apă. Finlanda a îndemnat oamenii să petreacă mai puțin timp în saune și dușuri, în timp ce italienii au fost încurajați să-și gătească pastele cu aragazul pornit un timp mai scurt pentru a reduce facturile la energie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net