Elisabeta a II-a și-a denumit broșa din diamante cu o poreclă adorabilă! Povestea fascinantă a bijuteriei

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a a lăsat în urma o valoroasă colecție de bijuterii, dar puțini știu că piesa preferată a suveranei era o broșă unicat, realizată din două diamante, căreia monarhul îi dăduse o denumire adorabilă. 

Elisabeta a II-a își denumise broșa din diamante cu o poreclă adorabilă! (sursa FOTO AFP)
Elisabeta a II-a își denumise broșa din diamante cu o poreclă adorabilă! (sursa FOTO AFP)

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută și pentru colecția impresionantă de bijuterii, cu o semnificație istorică uriașă, fiind transmise din generație în generație. Piesa preferată a Majestății Sale, broșă formată din două diamante, i-a fost dăruită de bunica ei, Regina Maria. Elisabeta a II-a a purtat broșa doar de câteva ori pe parcursul domniei sale de 70 de ani.

Citește și: Moartea Reginei Elisabeta a II-a a scos la iveală un nou dușman al monarhiei și al Casei Regale

Bijuteria preferată a Reginei Elisabeta a II-a este alcătuită din două diamante enorme, Cullinan III și Cullinan IV, care împreună, formează o broșă, pe care regretata suverană o denumise «Chips-urile Bunicii».

Nu rata nici: Cu aceste femei s-a spus că ar fi înșelat-o prințul Philip pe regina Elisabeta a II-a

Regina Maria a purtat broșa realizată din diamantele Cullinan III și Cullinan IV la încoronarea sa în 1911. Aceasta a dăruit spectaculoasa bijuterie nepoatei sale, Elisabeta, pe vremea când avea doar 27 de ani, înainte să devină regină în 1953.

Porecla adorabilă pe care a dăruit-o broșei «Chipsurile Bunicii» ar fi fost un semn de afecțiune față de bunica ei, Regina Maria. 

Vezi și: Ce are în comun Camilla cu Regina Elisabeta a II-a. Detaliul care l-a cucerit pe Charles

Broșa Reginei Elisabeta a II-a este cea mai valoroasă din lume

Specialiștii au estimat că cele două diamante au o valoare de peste 50 de milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă că broșa regretatei Regine cea mai valoroasă din lume.

 Broșa preferată a suveranei are o istorie absolut fascinantă, deoarece oamenii de știință au estimat că diamantele din care este alcătuită s-au format la 250-400 de mile adâncime sub pământ, cu peste 1 miliard de ani în urmă, ceea ce înseamnă că precedă dinozaurii și, de fapt, orice viață de pe planeta noastră.

Istoria fabuloasei bijuterii

Fabuloasa broșă a Reginei au fost creată dintr-un diamant mai mare, cunoscut sub numele de Cullinan, o bijuterie unică, cu o greutate totală de 3106 carate (621,35 grame).

Diamantul a fost ulterior tăiat, formând Cullinan III și Cullinan IV, fragmente din care a fost creată broșa defunctului monarh și care cântăresc 94,4 și, respectiv, 63,6 carate.

Diamantul Cullinan a fost dăruit regelui Edward al VII-lea, în semn de loialitate, de colonia britanică din Africa de Sud. Cullinan este cel mai mare diamant brut de calitate găsit vreodată și poartă numele fondatorului minei sud-africane în care a fost descoperit, în 1905.

Elisabeta a II-a a purtat neprețuita moștenire de familie la evenimente importante de-a lungul vieții sale, inclusiv la jubileul ei de diamant din 2012, când a sărbătorit 60 de ani la tronul Marii Britanii. 

Mulți au speculat asupra unui alt motiv pentru care suverana a ales o astfel de denumire pentru broșa ei și pare să derive din umorul sec britanic. Deoarece diamantele Cullinan III și Cullinan IV au fost tăiate dintr-o piatră mult mai mare, porecla lor pare să insinueze că erau „chips-uri” mici în comparație cu fabulosul diamant Cullinan. 

Cine va moșteni colecția personală de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a

Nu se poate ști exact cine va moșteni fiecare piesă din colecția personală de bijuterii a Reginei, deoarece testamentele regale sunt păstrate private, dar este posibil ca membrii familiei să continue să poarte anumite piese în lunile următoare, ca un omagiu adus suveranei. 

Colecția personală a regretatului monarh diferă de Bijuteriile Coroanei, care sunt piese ceremoniale păstrate în Turnul Londrei. Aceste obiecte sunt purtate doar la încoronări și în timpul discursului în fața Parlamentului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net