Gemene separate și vândute la naştere, reunite după 19 ani datorită unui videoclip publicat pe TikTok

Două surori, Amy şi Ano, au fost separate de mama lor la naștere și au fost vândute altor familii. S-au reunit după 19 ani datorită unui videoclip publicat pe platforma de socializare TikTok și a unui concurs de talente. 

Gemene separate și vândute la naştere, reunite după 19 ani / foto: Captură BBC
Gemene separate și vândute la naştere, reunite după 19 ani / foto: Captură BBC

Amy şi Ano au fost separate imediat după naştere şi vândute altor familii. Povestea lor a început când aveau 12 ani. În timp ce își vizita nașii într-un orășel de pe coasta Mării Negre, Amy Kvitia a descoperit o fată care semăna cu ea în emisiunea ei preferată, „Georgia's Got Talent”. „Toţi cunoscuţii au sunat-o pe mama să o întrebe de ce dansează Amy, sub un alt nume, la concurs”, a dezvăluit tânără, potrivit publicației BBC.

Familia ei însă nu a dat importanță: „Toată lumea are o «dublură»”, ar fi spus mama ei. Șapte ani mai târziu, în noiembrie 2021, Amy a publicat pe TikTok un videoclip cu ea însăși cu părul albastru și un piercing în sprânceană. La peste 320 de kilometri distanță, în Tbilisi, Ano Sultania, în vârstă de 19 ani, a descoperit videoclipul datorită unui prieten.

„Era ca şi când mă uitam în oglindă, aceeaşi faţă, aceeaşi voce”

Ano a încercat fără succes să o contacteze online pe fata din videoclip și a recurs la un grup de WhatsApp. Din fericire, cineva care o cunoștea pe Amy le-a făcut celor două legătura. Amy a recunoscut-o imediat pe Ano ca fiind fata pe care o văzuse la televizor cu câțiva ani înainte.

Cele două au descoperit că au foarte multe lucruri în comun, precum că s-au născut la maternitatea din Kirtskhi, care astăzi nu mai există. Potrivit certificatelor de naştere, zilele lor de naştere erau diferite, iar documentele pe care le aveau arătau că nu puteau fi surori, însă existau prea multe similarităţi.

Amândouă ascultau același gen de muzică, iubeau să danseze și chiar aveau aceeași coafură. Ulterior s-a descoperit că ambele sufereau de aceeași boală genetică, displazia fibroasă. „De fiecare dată când descopeream ceva nou legat de Ano, lucrurile deveneau din ce în ce mai ciudate", a mai spus Amy.

Au aranjat să se întâlnească și, o săptămână mai târziu, s-au văzut la stația de metrou Rustaveli din Tbilisi „Era ca şi când mă uitam în oglindă, aceeaşi faţă, aceeaşi voce. Eu sunt ea şi ea este eu”. Au realizat că sunt gemene și au decis să-şi confrunte familiile pentru a afla adevărul legat de naşterea lor.

Mama lui Amy a mărturisit că nu putea să aibă copii, iar o prietenă i-a spus că la un spital local există un bebeluş nedorit de părinţii biologici. Ar trebui să le plătească medicilor, dar l-ar putea lua acasă și să-l crească ca şi când ar fi al ei. Mama lui Ano a avut aceeași poveste.

Niciuna dintre familiile care au adoptat fetele nu știa că sunt gemene și, în ciuda sumelor mari de bani plătite pentru adopție, spun că nu știau că este ilegal. Au crezut că totul a fost legal deoarece Georgia se afla într-o perioadă de tulburări politico-sociale, iar personalul spitalului era implicat în proces. Niciuna dintre familii nu a dezvăluit câți bani au oferit pentru cele două fete.

Reunite cu mama biologică 

Amy şi Ano nu au putut să nu se întrebe dacă părinţii biologici le-au vândut pentru a face rost de bani. Așa că au căutat ajutor de la necunoscuți pe internet. Au găsit un grup pe Facebook dedicat reunirii familiilor cu copii care au fost adoptați ilegal la naștere și și-au împărtășit povestea.

La postare a răspuns o tânără din Germania, care a mărturisit că mama ei a născut gemene la Maternitatea Kirtskhi în 2002 și, în ciuda faptului că i s-a spus că au murit la naştere, femeia avea unele îndoieli. În urma unor teste ADN a reieşit că fata din grupul de Facebook este sora lor și trăieşte cu mama biologică, Aza, în Germania. Mai mult decât atât, gemenele și mama lor s-au întâlnit, Aza recunoscând că întâlnirea cu Amy și Ano a dat vieții ei un nou sens.

Grupul care a reunit familia georgiană a fost înfiinţat, în 2021, de jurnalista Tamuna Museridze, ea însăşi adoptată ilegal la naştere. Femeia a pus bazele grupului pentru a-și căuta familia, dar demersul ei a expus un scandal naţional privind traficul de copii, care a afectat vieţile a zeci de mii de oameni, de-a lungul a zeci de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net