Guvernul austriac va confisca mașinile care depășesc viteza legală 

Ultima actualizare:

Atenție șoferi vi se pregătește ceva în Austria! Guvernul acestei țări a anunţat ieri că va confisca maşinile şoferilor care depăşesc viteza maximă legală, iar în anumite cazuri le va scoate la licitaţie. Această decizie radicală încearcă să facă ordine pe șoselele din această țară unde autoritățile spun că domnește legea junglei.  

Austria recurge la măsuri fără precedent împotriva vitezomanilor
Poliția austriacă va avea dreptul să confiște mașinile vitezomanilor. Foto: ziarulromanesc.at

Autorităţile spun că încearcă prin această măsură radicală să pună capăt curselor ilegale de mașini care au devenit un adevărat obicei pe șoselele și autostrăzile din această țară. În plus numărul mare de accidente grave datorate vitezei mari a dus la multe accidente soldate cu decese. Mai mult, în multe evenimente rutiere, victimele bolizilor scăpați de sub control au fost pietoni nevinovați motivează autoritățile citate de Reuters. 

Ce spun autoritățile din Austria

”La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deţine pe deplin controlul vehiculului său. Maşina devine o armă incontrolabilă şi un pericol pentru oameni complet nevinovaţi", a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din cadrul Partidului Verzilor, într-o conferinţă de presă în care a prezentat planul preluată de sursa citată.

Ce trebuie să știe șoferii despre confiscarea mașinilor în Austria

Vor fi două situații. Prima se referă la șoferul care este prins conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localităţi (nr. limita de viteză este de obicei de până la 50 km/h) sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localităţilor (nr. limita este de 130 km/h). Acesta va avea maşina confiscată până la două săptămâni.

A doua situație se referă la șoferii care produc abateri repetate sau la cazurile în care aceștia sunt prinși că depășesc viteza legală cu peste 80 km/h în localităţi, respectiv 90 km/h în afara lor. Acestora le va fi confiscată definitiv mașina şi scoasă la licitație.

Ce prevede sistemul de penalizare al șoferilor în Austria

Sistemul de monitorizare (așa-numitul permis de conducere cu puncte) este în vigoare în Austria din 2005 şi recunoaşte mai multe infracțiuni pentru care veţi fi înregistrat scrie ziarulromanesc.at.

-Conducerea sub influența alcoolului: Conducerea cu un conținut de alcool în sânge de 0,5 până la 0,79 per mil. Pe lângă aviz, este amenințată cu amendă de la 300 la 3.700 de euro. Conducerea cu alcool în sânge de la 0,1 la 0,49 per mil pentru șoferii din clasele C și D. Pe lângă aviz, se aplică și o amendă de la 36 la 2.180 de euro (clasa C) sau de la 363 la 2.180 de euro ( clasa D).

-Punerea în pericol a unui pieton pe trecerea de pietoni este, de asemenea, o infracțiune monitorizată. Pe lângă aviz, rişti o amendă de la 72 la 2.180 de euro.

-Conducerea peste un semn de oprire, dacă aceasta îi obligă pe utilizatorii drumului cu prioritate să efectueze manevre riscante (de ex. frânare bruscă, manevre evazive), și astfel îi pune în pericol. Pe lângă aviz, există riscul unei amenzi de până la 2.180 de euro.

-Conducerea pe banda de avarie devine o infracțiune de monitorizare dacă vehiculele de urgență sunt obstrucționate. Pe lângă înregistrare, există riscul unei amenzi de până la 2.180 de euro. Cu toate acestea, circulația pe banda de avarie este permisă atunci când se formează o bandă de urgenţă.

-Restricții în tuneluri. Transportul mărfurilor periculoase interzise în tuneluri. Pe lângă aviz, mai este amendă de până la 726 de euro. Încălcările Ordonanței privind restricțiile asupra unităților de transport cu mărfuri periculoase la circulația în tunelurile de autostrăzi pot duce la amenzi, de asemenea, până la 726 de euro.

-Conducerea unui autovehicul a cărui stare tehnică sau sarcină prezintă un risc pentru alți utilizatori ai drumului constituie, de asemenea, o infracțiune de monitorizare. Pe lângă aviz, rişti o amendă de la 72 la 2.180 de euro.

-Asigurarea incorectă a unui copil care călătorește cu dvs. poate duce, de asemenea, la o înregistrare. În plus, există riscul unei amenzi de până la 5.000 de euro.

-O distanţă de siguranţă prea mică poate duce şi la înregistrare – şi anume dacă s-a stabilit cu aparate tehnice de măsură că distanţa de siguranţa a fost între 0,2 secunde şi mai puţin de 0,4 secunde. Pe lângă înregistrare, se impune amendă de până la 726 euro. Dacă distanța de siguranță este mai mică de 0,2 secunde, permisul de conducere va fi retras pentru cel puțin 6 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net