Scene apocaliptice după izgonirea ruşilor din oraşele asediate. Trostianeţ este o ruină

#Război Ucraina-Rusia

Scene post-apocaliptice după izgonirea ruşilor din oraşele asediate! Puţine clădiri au mai rămas în picioare, oamenii caută mâncare în gunoi şi dorm sub ruine. Soldaţii ucraineni au plâns când au eliberat oraşul Trostianeţ, din regiunea Sumî. Localnicii erau distruşi pe viaţă.

Localnicii din Trostianeţ  caută cu disperare mâncare  prin containere
Localnicii din Trostianeţ caută cu disperare mâncare prin containere

Luptele din Ucraina începute la 24 februarie au obligat peste 10 milioane de ucraineni să îşi părăsească locuinţele şi peste 4 milioane au fugit din ţară, informează un raport ONU. După ce mai multe unităţi ruseşti s-au retras în Belarus părăsind liniile cucerite în apropiere de Harkov, Kiev şi Cernobîl, experţii militari americani au avertizat că e vorba de o ”repoziţionare şi o realimentare a trupelor pentru un nou atac”.

Oameni şocaţi se uită cum  munca lor de o viaţă  a devenit ruină
Oameni şocaţi se uită cum munca lor de o viaţă a devenit ruină

Eliberatorii ucraineni care au ajuns în oraşul Trostianeţ, regiunea Sumî, aflată la 20 km de graniţa cu Rusia, au fost şocaţi să descopere că întreaga localitate a fost complet distrusă de bombele ruseşti. Bătrânii căutau de mâncare prin gunoaie, dormeau în beciuri, se încălzeau la focuri improvizate ascunse între ruine şi povesteau că au băut apă din bălţi. Ruşii din divizia de elită a Gărzii a 4-a a Rusiei au jefuit şi distrus totul în cale şi au luptat aici cu Brigada Mecanizată a 93-a din Armata Ucraineană, care i-a izgonit după înfruntări sângeroase la 26 martie.

Străzile din Trostianeţ,  marcate de luptele  sângeroase
Străzile din Trostianeţ, marcate de luptele sângeroase

Comandantul rus s-a sinucis după ce a fost informat că 90% dintre tancurile lui nu pot fi folosite în luptă după ce s-au împotmolit în noroi, informează ”Daily Mail” citând surse din cadrul Armatei ucrainene. Însă oraşul va trebui reconstruit din temelii pentru că nu mai există străzi, reţea de apă, electricitate şi toate casele au fost distruse. Magazinele, clădirile administrative, bisericile, chioşcurile şi chiar benzinăriile au fost puse la pământ. Deşi armata ucraineană a pus stăpânire pe oraş, localnicii sunt încă şocaţi.

Bătrânii din Trostianeţ: ”Ruşii sunt mai răi decât fasciştii

În cea de a 25-a zi de lupte au văzut cum soldaţii ruşi se distrau aruncând cu grenade după localnici şi zeci de oameni au murit sfârtecaţi atunci de explozii. Trostianeţ are o populaţie de 25.000 de suflete şi bătrânii care au prins ocupaţia germană din al Doilea Război Mondial au povestit pentru AFP că ”ruşii sunt mai răi decât fasciştii”. Volodimir Zelenski a declarat joi că nu are încredere că Rusia îşi va concentra forţele în zona sudică a Ucrainei pentru că ”au fost spuse prea multe minciuni de la Kremlin”.

Presa occidentală a relatat joi că Vladimir Putin ar fi primit informaţii eronate de pe front, din partea ministrului Apărării Serghei Şoigu şi din această cauză au avut loc gafe incredibile la nivel de strategie. Conform The Sun, au fost situaţii confirmate de agenţiile de servicii de informaţii britanice în care soldaţii ruşi s-au împuşcat între ei după ce s-au costumat cu uniforma ucraineană, au doborât propriile avioane de luptă şi şi-au bombardat propriile tancuri.

Tancurile ruseşti  distruse, abandonate
Tancurile ruseşti distruse, abandonate

Blindate britanice pentru salvarea celor 160.000 de civili din Mariupol

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că se consultă cu experţii militari pentru a trimite maşini blindate britanice în Mariupol care să fie folosite în evacuarea civililor care mor de foame din cauza asediului rusesc. După ce peste 400.000 ucraineni din Mariupol, Luhansk şi Doneţk au fost deportaţi în Rusia de către invadatori şi tentativele de salvare a civililor din Mariupol de către Franţa, Turcia şi Grecia au eşuat, Johnson vrea să trimită în oraşul asediat transportoare blindate de personal Land Rover pentru a-i duce în siguranţă pe oamenii care mor de foame şi de sete în Zaporojie.

Decizia vine la doar câteva zile după ce 70 de medici şi asistente au fost răpiţi dintr-o maternitate din Mariupol şi la două zile după ce o clădire a Crucii Roşii a fost bombardată de ruşi. La începutul acestei săptămâni, Macron l-a sunat pe Putin şi după o oră de discuţii liderul de la Kremlin a spus că va permite evacuarea numai după ce armata ucraineană va depune definitiv armele. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net