Scene apocaliptice dup─â izgonirea ru┼čilor din ora┼čele asediate. Trostiane┼ú este o ruin─â

Scene post-apocaliptice dup─â izgonirea ru┼čilor din ora┼čele asediate! Pu┼úine cl─âdiri au mai r─âmas ├«n picioare, oamenii caut─â m├óncare ├«n gunoi ┼či dorm sub ruine. Solda┼úii ucraineni au pl├óns c├ónd au eliberat ora┼čul Trostiane┼ú, din regiunea Sum├«. Localnicii erau distru┼či pe via┼ú─â.

image
Localnicii din Trostianeţ caută cu disperare mâncare prin containere

Luptele din Ucraina ├«ncepute la 24 februarie au obligat peste 10 milioane de ucraineni s─â ├«┼či p─âr─âseasc─â locuin┼úele ┼či peste 4 milioane au fugit din ┼úar─â, informeaz─â un raport ONU. Dup─â ce mai multe unit─â┼úi ruse┼čti s-au retras ├«n Belarus p─âr─âsind liniile cucerite ├«n apropiere de Harkov, Kiev ┼či Cernob├«l, exper┼úii militari americani au avertizat c─â e vorba de o ÔÇŁrepozi┼úionare ┼či o realimentare a trupelor pentru un nou atacÔÇŁ.

image
Oameni ┼čoca┼úi se uit─â cum munca lor de o via┼ú─â a devenit ruin─â

Eliberatorii ucraineni care au ajuns ├«n ora┼čul Trostiane┼ú, regiunea Sum├«, aflat─â la 20 km de grani┼úa cu Rusia, au fost ┼čoca┼úi s─â descopere c─â ├«ntreaga localitate a fost complet distrus─â de bombele ruse┼čti. B─âtr├ónii c─âutau de m├óncare prin gunoaie, dormeau ├«n beciuri, se ├«nc─âlzeau la focuri improvizate ascunse ├«ntre ruine ┼či povesteau c─â au b─âut ap─â din b─âl┼úi. Ru┼čii din divizia de elit─â a G─ârzii a 4-a a Rusiei au jefuit ┼či distrus totul ├«n cale ┼či au luptat aici cu Brigada Mecanizat─â a 93-a din Armata Ucrainean─â, care i-a izgonit dup─â ├«nfrunt─âri s├óngeroase la 26 martie.

image
Străzile din Trostianeţ, marcate de luptele sângeroase

Comandantul rus s-a sinucis dup─â ce a fost informat c─â 90% dintre tancurile lui nu pot fi folosite ├«n lupt─â dup─â ce s-au ├«mpotmolit ├«n noroi, informeaz─â ÔÇŁDaily MailÔÇŁ cit├ónd surse din cadrul Armatei ucrainene. ├Äns─â ora┼čul va trebui reconstruit din temelii pentru c─â nu mai exist─â str─âzi, re┼úea de ap─â, electricitate ┼či toate casele au fost distruse. Magazinele, cl─âdirile administrative, bisericile, chio┼čcurile ┼či chiar benzin─âriile au fost puse la p─âm├ónt. De┼či armata ucrainean─â a pus st─âp├ónire pe ora┼č, localnicii sunt ├«nc─â ┼čoca┼úi.

B─âtr├ónii din Trostiane┼ú: ÔÇŁRu┼čii sunt mai r─âi dec├ót fasci┼čtii

├Än cea de a 25-a zi de lupte au v─âzut cum solda┼úii ru┼či se distrau arunc├ónd cu grenade dup─â localnici ┼či zeci de oameni au murit sf├órteca┼úi atunci de explozii. Trostiane┼ú are o popula┼úie de 25.000 de suflete ┼či b─âtr├ónii care au prins ocupa┼úia german─â din al Doilea R─âzboi Mondial au povestit pentru AFP c─â ÔÇŁru┼čii sunt mai r─âi dec├ót fasci┼čtiiÔÇŁ. Volodimir Zelenski a declarat joi c─â nu are ├«ncredere c─â Rusia ├«┼či va concentra for┼úele ├«n zona sudic─â a Ucrainei pentru c─â ÔÇŁau fost spuse prea multe minciuni de la KremlinÔÇŁ.

Presa occidental─â a relatat joi c─â Vladimir Putin ar fi primit informa┼úii eronate de pe front, din partea ministrului Ap─âr─ârii Serghei ┼×oigu ┼či din aceast─â cauz─â au avut loc gafe incredibile la nivel de strategie. Conform The Sun, au fost situa┼úii confirmate de agen┼úiile de servicii de informa┼úii britanice ├«n care solda┼úii ru┼či s-au ├«mpu┼čcat ├«ntre ei dup─â ce s-au costumat cu uniforma ucrainean─â, au dobor├ót propriile avioane de lupt─â ┼či ┼či-au bombardat propriile tancuri.

image
Tancurile ruse┼čti distruse, abandonate

Blindate britanice pentru salvarea celor 160.000 de civili din Mariupol

Premierul britanic Boris Johnson a declarat c─â se consult─â cu exper┼úii militari pentru a trimite ma┼čini blindate britanice ├«n Mariupol care s─â fie folosite ├«n evacuarea civililor care mor de foame din cauza asediului rusesc. Dup─â ce peste 400.000 ucraineni din Mariupol, Luhansk ┼či Done┼úk au fost deporta┼úi ├«n Rusia de c─âtre invadatori ┼či tentativele de salvare a civililor din Mariupol de c─âtre Fran┼úa, Turcia ┼či Grecia au e┼čuat, Johnson vrea s─â trimit─â ├«n ora┼čul asediat transportoare blindate de personal Land Rover pentru a-i duce ├«n siguran┼ú─â pe oamenii care mor de foame ┼či de sete ├«n Zaporojie.

Decizia vine la doar c├óteva zile dup─â ce 70 de medici ┼či asistente au fost r─âpi┼úi dintr-o maternitate din Mariupol ┼či la dou─â zile dup─â ce o cl─âdire a Crucii Ro┼čii a fost bombardat─â de ru┼či. La ├«nceputul acestei s─âpt─âm├óni, Macron l-a sunat pe Putin ┼či dup─â o or─â de discu┼úii liderul de la Kremlin a spus c─â va permite evacuarea numai dup─â ce armata ucrainean─â va depune definitiv armele.┬á

stanga
dreapta
razboi ucraina Profimedia (5) jpg
razboi ucraina Profimedia (6) jpg
razboi ucraina Profimedia (2) jpg
razboi ucraina Profimedia (3) jpg
razboi ucraina 3 profimedia 0672250523 jpg
razboi rusia ucraina ziua 21 16 martie (6) jpg
razboi rusia ucraina ziua 21 16 martie (7) jpg
razboi rusia ucraina ziua 21 16 martie (3) jpg
ucraina razboi jpg
harkov razboi ucraina rusia 14 martie w 57545704 (1) jpg

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News, Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
archie battersbee jpg
cub laura cosoi png
image png
Oana si Mioara Roman jpg
cristina dorobantu
untold jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg