Caz incredibil. O americancă își naște copilul pentru a doua oară

Ultima actualizare:

Un caz cu totul ieşit din comun! Jaiden Ashlea, de 23 de ani, din Jacksonville, Florida, SUA; a dezvăluit pe o reţea socială că aşteaptă să-l nască a doua oară pe fiul său în luna iulie.

Cazul incredibil al unei femei din America a surprins o lume întreagă
Cazul incredibil al unei femei din America a surprins o lume întreagă

A doua naştere va avea loc la 19 săptămâni, după ce l-a născut prima oară, ca urmare a unui plan complicat pentru a-i salva viaţa.

Când i s-a făcut ecografie prenatală, în martie, medicii l-au diagnosticat pe bebeluşul său cu spină bifidă, un defect care poate duce la dizabilităţi grave, inclusiv paralizie.

După ce i s-a făcut prima cezariană
După ce i s-a făcut prima cezariană

„Am intrat în stare de şoc. Nu mai puteam vorbi după ce mi s-a spus asta!”, îşi aminteşte Ashlea. Iniţial, medicii din oraşul lor i-au spus ei şi logodnicului său, Noah Detrick, de 23 de ani, că bebeluşul era în „moarte cerebrală”.

Apoi, alţi medici specialişti de la Spitalul Winnie Palmer din Orlando l-au diagnosticat cu spină bifidă.

Femeia a fost supusă la o operaţie de cezariană, la 18 săptămâni de sarcină. Medicii au tăiat-o pe burtă, i-au scos apa şi au reparat cu succes defectul copilului de la coloana vertebrală.

Apoi au repoziţionat fătul în burta mamei, au cusut-o şi au plasat-o la strictă odihnă în pat până bebeluşul se va dezvolta suficient pentru a i se face a doua cezariană la 37 de săptămâni.

Toată intervenţia s-a făcut sub anestezie şi a durat şase ore. Deja, la 27 săptămâni de sarcină, medicii au constatat că sănătatea bebeluşului s-a îmbunătăţit și a depășit cu bine cruntul diagonstic: spină bifidă. 

Aşa ar fi arătat bebeluşul după prima naştere
Aşa ar fi arătat bebeluşul după prima naştere

„Nu oricine are şanse ca bebeluşul să-i fie salvat astfel. Vreau ca el să ştie că Dumnezeu a fost de partea noastră”, spune Ashlea.

Ce este spina bifidă? 

Spina bifida este un defect din naştere la coloana vertebrală care duce în cazuri grave la paralizie sau pierderea simţurilor, probleme de mers, deformarea bazinului, picioarelor sau pierderea tonusului muscular.

Se depistează de obicei înainte ca un copil să se nască şi se tratează imediat. Cauzele care pot produce o spină bifidă pot fi genetice sau expunerea la substanţe nocive, dar şi febră mare a gravidei.

Se poate preveni prin administrarea de acid folic înainte şi în timpul sarcinii timpurii. În fiecare an, în lume, circa 1.427 bebeluşi se nasc cu spina bifida.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net