Locul unde tinerii primesc locuință gratuită. Ce trebuie să facă pentru a avea parte de acest beneficiu

Ultima actualizare:

În provincia Bergamo, în nordul Italiei, o mică comună cu aproximativ 6.000 de locuitori, numită Ranica, a pus în practică o inițiativă inovatoare pentru a-i ajuta pe tineri să devină mai independenți. Ideea este simplă, dar plină de beneficii sociale și personale: locuință gratuită în schimbul muncii în folosul comunității.

Locuință. Foto: arhiva.
Locuință. Foto: arhiva.

Muncă voluntară pentru o locuință fără chirie

Tinerii din Ranica au o oportunitate unică: o casă pentru care nu trebuie să plătească chirie. În schimb, ei trebuie să își dedice timpul pentru a face muncă voluntară în beneficiul comunității. Acești tineri vor contribui la diverse proiecte și activități comunitare pentru a câștiga dreptul la un adăpost gratuit.

Cei care au ales să accepte această provocare primesc un apartament cu două camere, oferit de autoritățile locale. În schimbul gratuității chiriei, aceștia depun 10 ore de muncă voluntară în fiecare săptămână. Ei vor trebui să achite doar utilitățile și 100 de euro pentru comunitate.

Scopul proiectului și contextul social

Inițiativa are un dublu scop: pe de o parte, să încurajeze tinerii să-și construiască independența și să locuiască singuri, iar pe de altă parte, să ofere oportunități de formare și orientare pentru dezvoltarea "cetățeniei active", scriu cei de la G4media.

Un studiu recent al Institutului Toniolo al Universității Catolice relevă că 62% dintre tinerii cu vârste între 18 și 29 de ani nu intenționează să părăsească casa părintească. Acest proiect își propune să schimbe această perspectivă și să ofere tinerilor posibilitatea de a-și dezvolta abilități și responsabilități într-un mediu independent.

Pe măsură ce inițiativa de locuință în schimbul muncii în folosul comunității din Ranica continuă să atragă interes și succes, autoritățile locale au decis să extindă proiectul pentru a oferi mai multor tineri oportunitatea de a beneficia de acest sistem inovator.

În continuare, proiectul din Ranica prevede punerea la dispoziție a patru apartamente cu două camere la o chirie subvenționată de 70 de euro pe metru pătrat, pentru a continua să ofere sprijin tinerilor în drumul lor către independență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net