La 4 ani, Alice stă de 56 de zile ascunsă într-un buncăr: «Mami, când se opresc bombele?»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Dramă de nedescris în buncărele din Mariupol! În zona complexului industrial Azovstal, apărat de rezistenţa ucraineană, se adăpostesc în buncăre peste 1.000 de civili. Printre ei, şi micuţa Alice, de 4 ani, care nu a mai văzut lumina soarelui de 56 de zile.  

Alice îi povesteşte  ursulețului că  într-o bună zi va fi  pace şi că oamenii  vor ieşi din beciuri
Alice îi povesteşte ursulețului că într-o bună zi va fi pace şi că oamenii vor ieşi din beciuri

Alice i-a spus mamei ei că nu mai rezistă şi că vrea să meargă acasă, informează Daily Mail, citând presa ucraineană. Ruşii folosesc bombe distrugătoare de buncăre în Mariupol şi refuză de patru zile să creeze coridoare umanitare de evacuare a civililor. La 19 aprilie ruşii le-au dat un ultimatum soldaţilor ucraineni care apără Mariupolul să se predea. Reprezentanţii celor două republici separatiste au declarat ieri că armata rusă va trimite în zonă trupele speciale de infanterie pentru a nimici rezistenţa ucraineană.

Deci coşmarul micuţei Alice este departe de a se fi sfârşit. Mama micuţei Alice este doctor militar şi micuţa a văzut-o de nenumărate ori venind înapoi în tunelul subteran plină de sânge. S-a liniştit când mama i-a spus că nu e sângele ei, ci al soldaţilor care au murit eroic luptând cu barbarii ruşi. Alice îşi ia apoi ursuleţul de pluş şi îi spune o poveste cu zâne, feţi frumoşi şi păsărele. Descrie o lume în care nu cad bombe, nu mor oameni şi copiii nu sunt obligaţi să stea închişi în beciuri pentru că Moartea bântuie pe străzi.

Complexul industrial  Azovstal, lovit de bombe  distrugătoare de buncăre
Complexul industrial Azovstal, lovit de bombe distrugătoare de buncăre

Dezastru total în Mariupol

Ieri, vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a reuşit să obţină acordul ruşilor care asediază Mariupolul de a crea un coridor umanitar de evacuare a civililor. Însă ştirea nu poate ajunge sub pământ, unde nimeni nu mai are acces de multe zile la telefoanele mobile şi alte aparate electrice. Alice a auzit vorbindu-se în buncăr că ”mai mulţi bărbaţi care s-au dus la suprafaţă după apă sau mâncare nu s-au mai întors niciodată”. Asta pentru că barbarii omoară oamenii de rând fără să stea pe gânduri.

Soldaţii din detaşamentul Azov şi puşcaşii marini ucraineni rezistă cu eroism în faţa măcelului rusesc, însă zilele lor sunt numărate şi comandanţii celor două unităţi militare cer cu disperare un ajutor miraculos pentru a fi scoşi din încercuirea morţii. Ieri, Pentagonul a anunţat că mai multe aeronave de luptă şi componente de schimb pentru acestea au ajuns pe teritoriul Ucrainei.

Deci aviaţia ucraineană revine în luptă după ce a suferit îngrozitor încă din primele zile ale războiului care miercuri ajunsese în a 56-a zi. Eroii din Mariupol speră că miracolul se va produce şi camarazii lor îi vor nimici pe asediatori. Gândul acesta le dă aripi şi îi însufleţeşte în lupta inegală cu ruşii. Volodimir Zelenski a promis ieri că armata ucraineană va lupta până la capăt.

Sinistrații, obligați să se  expună gloanțelor pentru  a duce apă în buncăr. Fotografii: EPA - EFE
Sinistrații, obligați să se expună gloanțelor pentru a duce apă în buncăr. Fotografii: EPA - EFE

Un bucătar american găteşte încontinuu pentru sinistrații ucraineni  

Maestrul bucătar Jose Andres a fost la un pas să moară în urmă cu  doar câteva zile după ce bucătăria lui din Harkov a fost bombardată de ruşi. Cu toate astea, el îşi extinde punctele umanitare în care oferă mâncare gratuită sinistraților de război, informează New York Post, citând AP. Bucătarul a deschis recent încă 10 centre World Central Kitchen în care lucrează câte patru bucătari pentru a face de mâncare pentru amărâții rămaşi pe drumuri din cauza ruşilor.

Am angajați care au murit, alții care au ajuns în spitale din cauza bombelor ruseşti din Harkov. Nu avem ce face! Trebuie să gătim în continuare, altminteri mulți ar muri de foame pentru că au pierdut tot”, a declarat bucătarul spaniol, cu cetățenie americană.  

Mare parte din Mariupol  este sub control rusesc
Mare parte din Mariupol este sub control rusesc

Şi-a bombardat propria casă ocupată de ruşi 

Milionarul ucrainean care a cerut să îi fie bombardată propria vilă după ce ruşii i-au ocupat-o, a impresionat întreaga planetă. Milionarul ucrainean Andrei Stavnițer (39 de ani), care e CEO la TransInvestService, o companie de IT, a văzut pe camerele video că vila lui abia construită a fost ocupată de ruşi în apropiere de Kiev.

Angajații lui au fost interogați, percheziționați, jefuiți de bijuterii şi telefoane mobile şi apoi duşi în pădure. Ruşii au instalat  în curtea lui Stavnițer uni- tăți de artilerie de unde bombardau Kievul. Atunci milionarul a pus mâna pe telefon şi a dat coordonatele casei sale armatei ucrainene şi a cerut să fie bombardată. El a declarat pentru BBC că a văzut cum bombele distrug locuința construită în ultimii ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net