Marea Britanie refuză să primească refugiați ucraineni. Mesajul premierului Boris Johnson

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Sute de mii de ucraineni fug din calea războiului, după ce țara lor a fost atacată de către soldații ruși. Numeroase țări și-au deschis granițele pentru a primi refugiați ucraineni, însă Marea Britanie nu se numără printre acestea, conform declarațiilor făcute de premierul britanic Boris Johnson. 

Marea Britanie refuză să primească refugiați ucraineni Sursă foto: Profimedia
Marea Britanie refuză să primească refugiați ucraineni Sursă foto: Profimedia

Potrivit statisticilor provenite de la Oranizația Națiunilor Unite, peste 1, 5 milioane de ucraineni au părăsit țara ca să se adăpostească din cale bombardamentelor ruse. Sute de mii de refugiați ucraineni au fost primiți pe teritoriul Poloniei, României și a Slovacieri. Marea Britanie nu dorește să se alăture țărilor care își deschid granițele refugiaților, iar motivul a fost explicat chiar de către premierul britanic Boris Johnson. 

Marea Britanie a fost criticată pentru faptul că nu s-a implicat suficient în criza refugiaților ucraineni. Boris Johnson a explicat motivul pentru care nu dorește să permită accesul ucrainenilor în Marea Britanie dacă aceștia nu dețin viză. 

În timp ce Uniunea Europeană a fost de acord să acorde rezidență temporară ucrainenilor care fug de invazie și să le ofere acces la locuri de muncă, dar și asistență socială și locuințe pentru până la trei ani, Marea Britanie are în continuare o atitudine sceptică. 

„Suntem o țară foarte, foarte generoasă. Ceea ce ne dorim este controlul și vrem să putem verifica. Cred că este logic, având în vedere ce se întâmplă în Ucraina, să ne asigurăm că avem o abilitate de a verifica cine vine", a declarat premierul Boris Johnson, în cursul zilei de luni, 7 martie. 

Decizia lui Boris Johson, criticată dur de Scoția 

Conform publicațiilor din Marea Britanie, de la începerea războiului în Ucraina, autoritățile din Marea Britanie au eliberat dor cincizeci de vize pentru cetățenii ucraineni. Boris Johnson a contestat informația, însă nu a adus argumente clare despre siutație. 

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, l-a criticat dur pe Boris Johnson și a sublinit că politicianul ar trebui să permită refugiaților să se adăpostească în Marea Britanie și să se ocupe de documente după ce aceștia sunt în siguranță. 

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook șInstagram.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net