Moment istoric! Consiliul European va deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova

O decizie istorică a fost anunțată joi seara de către președintele Consiliului European, Charles Michel. Acesta a anunțat că s-a hotărât deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, pentru Republica Moldova și Ucraina.

Uniunea Europeană FOTO via News

Anunțul a fost făcut chiar de către președintele Consiliului European, iar potrivit celor de la Digi 24, Ursula von der Leyen a felicitat decizia luată. În plus, Georgia a primit statutul de candidat, iar un pas important pentru aderarea la Uniunea Europeană a fost făcut și de către Bonia și Herțegovina.

„Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Consiliul a acordat statutul de candidat Georgiei. Iar UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia să prezinte un raport până în martie în vederea luării unei astfel de decizii. Un semnal clar de speranță pentru popoarele lor și pentru continentul nostru”, a scris Charles Michel într-un mesaj postat pe Twitter, conform sursei citate.

Anunț important pentru Republica Moldova și Ucraina

Ursula von der Leyen, care deține funcția de președinte al Comisiei Europene, a felicitat decizia luată, în favoarea Ucrainei și a Republicii Moldova. Tot într-un mesaj postat pe Twitter, aceasta a scris că „liderii au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și cu Moldova și să acorde statutul de candidat Georgiei.”

De asemenea, Ursula von der Leyen a mai scris că această hotărâre este o „este o decizie strategică și o zi care va rămâne întipărită în istoria Uniunii noastre”. Președinta Comisiei Europene s-a declarat mândră că s-au respectat promisiunile oferite.

Maia Sandu a reacționat la decizia Uniunii Europene

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a scris că „Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră.”

„Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris, în încheiere, Maia Sandu.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net