Cum arată monedele cu chipul regelui Charles al III-lea. Vor fi puse în circulație anul acesta

Monetăria Regală a Marii Britanii a dezvăluit vineri, pe 30 septembrie, efigia oficială a regelui Charlesal III-lea, care va apărea pe monede după urcarea oficială pe tron a acestuia. 

Monetăria Marii Britanii a dezvăluit cum vor arăta mondele cu chipul regelui Charles al III-lea
Monetăria Marii Britanii a dezvăluit cum vor arăta mondele cu chipul regelui Charles al III-lea

Efigia este opera sculptorului britanic Martin Jennings și a fost aprobată personal de către Charles, devenit regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, suverana Elisabeta a II-a. Sculptorul a dezvăluit că portretul lui Charles a fost realizat având ca punct de pornire o fotografie a regelui Charles al III-lea. 

Citește și: Primul decret al regelui Charles al III-lea 

În conformitate cu tradiția regală, portretul lui Charles al III-lea este orientat spre stânga, în direcția opusă a portretului răposatei sale mame. O inscripție latină care înconjoară efigia se traduce prin „Regele Charles al III-lea, prin grația lui Dumnezeu, apărător al credinței”.

Imaginea lui Charles al III-lea va începe să apară pe monedele aflate în circulație și pe piesele comemorative în următoarele luni, a declarat Monetăria Regală, într-un comunicat. 

Așa va arăta monda cu chipul regelui Charles al III-lea
Așa va arăta monda cu chipul regelui Charles al III-lea

Reversul monedei comemorative de 5 lire va prezenta două noi portrete ale Reginei Elisabeta a II-a, concepute de artistul John Bergdahl în colaborare cu Royal Mint.

Un aspect interesant este că toate monedele britanice care poartă chipul Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne legale şi în circulaţie.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani, după 70 de ani de domnie 

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, în timp ce se afla la locuința sa din Balmoral, Scoția. Supușii reginei au aflat despre decesul acesteia la ora 18.30, însă conform certificatului de deces, suverana a încetat din viață în jurul orei 15.00. 

Vezi și: Legătura de sânge pe care regele Charles al III-lea o are cu România 

Nimeni nu va ști care au fost ultimele dorințe ale Elisabetei a II-a întrucât testamentul reginei a fost sigilat și închis într-un seif pentru următorii 90 de ani, conform tradiției regale. 

Funeraliile Elisabetei a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, au fost urmărite de peste 4 miliarde de oameni din întreaga lume, iar televiziunile britanice au înregistrat un record de audiență absolut. 

Sursă foto: Profimedia 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

FotoJet (1) jpg
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG