Comisia Europeană sancționează România. Ce legi a încălcat țara noastră

România a fost, de această dată, ținta Comisiei Europene, deoarece țara noastră nu s-a adaptat la respectarea obligaţiilor care îi revine prin temeiul dreptului UE.

ursula von der leyen jpeg

În luna februarie, Comisia Europeană a acuzat și sancționat România, deoarece nu a respectat diverse sectoare și domenii de politică ale Uniunii Europene, așadar, CE s-a asigurat că legislația va fi corect aplicată pentru beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Așadar, CE a decis ieri, 9 februarie, să sancționeze România pentru nerespectarea următoarelor cazuri: 

Riscurile de inundații

Comisia Europeană a reamintit României că este obligată să furnizeze hărți actualizate ale riscului de inundații. CE a solicitat României să-și actualizeze hărțile pericolelor de inundații și hărțile riscului de inundații, conform Directivei privind inundațiile, act normativ ce urmărește evaluarea și gestionarea riscurilor crescute de inundații pe teritoriul propriei țări. 

Ape uzate urbane

Comisia Europeană a solicitat României să se conformeze privind cerinţele Directivei pentru tratarea apelor urbane uzate (Directiva 91/271/CEE). Directiva ce are în vedere ca statele membre să se asigure că aglomerările urbane îşi colectează şi tratează în mod corespunzător și eficient apele uzate, eliminând sau reducând astfel toate efectele nocive  ale acestora.

Biodiversitate

CE a solicitat României să pună în aplicare diverse metode, conform Regulamentului 1143/2014, privind prevenirea şi gestionarea, introducerea şi răspândirea speciilor exotice invazive. Speciile exotice invazive sunt plantele şi animalele care, ca urmare a intervenţiei omului, sunt introdus în mod accidental sau intenționat într-un mediu natural în care acestea nu se găsesc în mod normal. Acest lucru are consecinţe negative grave pentru noul lor mediu, dar și a biodiversității. Aceasta fiind una dintre cele cinci cauze ce au condus la pierderea sau deteriorarea biosferei în zona Uniunii Europene. Abordarea acestora este un aspect imperativ al obiectivului Uniunii Europene de a opri pierderea biodiversităţii, aşa cum este prevăzut în Pactul Verde European şi în Strategia Europeană pentru Biodiversitate, ce dorește să-și atingă obiectivul până în anul 2030.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

cub horoscop iertare png
horoscop zilnic 1 martie jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
FotoJet (3) jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg