Detalii surprinzătoare despre armamentul Rusiei. Cum reușește Ucraina să se apere

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Trupele rusești au atacat în forță granițele cu Ucraina, iar Putin a trimis pe câmpul de luptă rachete termobarice, totuși Ucraina continuă să respingă invazia cu armamentul propriu și ajutorul militar primit de la aliați. 

image

Vladimir Putin a declanșat un război dur împotriva Ucrainei, cu toate acestea după primele patru zile de conflict armat, trupele lui Zelenski par a respinge cu succes atacurile. 

Liderul de la Kremlin a făcut declarat recent că Rusia a pus în alertă forțe nucleare în ceea ce privește războiul cu Rusia. De asemenea, duminică a fost observat la granița cu Ucraina un lansator de rachete termobarice ale trupelor rusești.

The russian army has deployed the TOS-1 heavy flamethrower which shoots thermobaric rockets, the was South of Belgorod. pic.twitter.com/XCxMI3bNB3

— Frederik Pleitgen (@fpleitgenCNN) February 26, 2022

Deși trupele ucrainiene sunt depășite numeric, dar și din punct de vedere al armanentului militar, au reușit să respingă atacurile Rusiei.

Au apărut detalii surprinzătoare cu privire la armele pe care soldații ruși le folosesc în conflictul cu Ucraina.

În ultimii ani, Vladimir Putin, și-a dorit să facă din Rusia un nou lider mondial în ceea ce privește rachetele performante de mare risc, iar în acest sens experții ruși s-au concentrat pe dezvoltarea unor arme de mare capacitate.

Totuși armele care au fost lansate împotriva Ucrainei sunt dezvoltate în anii 1990-2000, iar unele dintre aceastea fiind de fapt versiuni modernizate ale unor sisteme sovietice.

Potrivit informațiilor din partea trupelor ucrainiene, rușii au atacat cu rachete de croazieră ruseşti Kalibr lansate asupra ţării din Marea Neagră.

Conform site-ului de investigații Bellingcat ar exista dovezi cu privire la utilizarea rachetelor Uragan şi Smerch şi a submuniţiilor acestora. Guvernul de la Kiev a condamnat deja utilizarea sistemelor de lansare multiplă de rachete şi a rachetelor de croazieră împotriva zonelor civile.

rusia a lovit cu rachete balistice

Până în acest moment Rusia a folosit arme convenționale de război, versiuni ale tancului T-72 şi ale vehiculelor de luptă blindate BMP3, elicoptere Mi8 şi Ka-52. Trupele lui Vladimir Putin au lovit Kiev-ul și cu rachete de croazieră Kalibr ce pot fi lansate de pe nave, aeronave şi submarine. 

Totuși, Rusia nu a reușit să cucerească spațiul aerian după patru zile de război și nici nu a reuşit să ţină la sol sau să distrugă complet aeronavele militare ale Ucrainei.

Conform rapoartelor, armata Ucrainei a doborât 11 elicoptere de diferite tipuri, trei avioane de vânătoare Suhoi SU-30CM, două avioane de atac Suhoi Su-25, trei avioane de transport Il-76 care transporta trupe aeropurtate, notează Adevarul.ro.

Cum a reușit ucraina să respingă atacurile

Ucrainieni au contracarat ofensiva aeriană a lui Putin cu avioane de vânătoare Su-27 şi sistemele antiaeriene S-300 şi BUK M-1. Dronele de atac Bayraktar TB2 au fost un alt element esențial pentru Ucraina în respingerea atacurilor. 

Aproximativ 4.300 de militari ruşi ar fi murit pe câmpul de luptă, iar ucrainienii au doborât 146 de tancuri, peste 700 de blindate, 27 de avioane şi 26 de elicoptere.

Rusia are un avantaj clar în luptă datorită lansatorului de bombe termobarice care a fost văzut sâmbătă lângă graniţa cu Ucraina.

Lansatorul de rachete multiple TOS-1 sau TOS-1A văzut de CNN este capabil să lanseze rachete cu focoase termobarice. Armele termobarice au fost folosite în războiul din Cecenia, iar consecințele au fost devastatoare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net