Un miliardar donează milioane de euro Ucrainei. Președintele țării a fost anunțat
După ce Rusia a atacat Ucraina atrăgând-o într-un război dur, întreaga populație s-a mobilizat și a venit în sprijinul cetățenilor.
În data de 24 februarie s-au auzit primele bombardamente din partea Rusiei, spre Ucraina, ce au făcut ca populația să rămână fără cuvinte. Situația a degenerat pe zi ce trecem iar oamenii nu au putut rămâne indiferenți suferinței semenilor lor și au acționat.
Acest lucru este valabil și pentru un afacerist din Japonia, care a decis să doneze 1 miliard de yeni, echivalentul a 7,7 milioane de euro. Decizia sa a venit în urma întâmplărilor din Ucraina, ce au îngrozit o lume întreagă. Războiul a afectat populația ucraineană, cetățenii au pierdut agoniseala de până acum, astfel că banii donați guvernului de la Kiev sunt pentru victimele violențelor războiului.
Donație pentru victimele de război
Fondatorul companiei de comerţ electronic Rakuten a transmis mesajul printr-o scrisoare, în care precizează ca banii să fie folosiți pentru activitățile umanitare, cu scopul de a ajuta victimele violențelor din Ucraina. De asemenea, Hiroshi Mikitani, consideră că atacul rus este o "sfidare a democraţiei".
Bărbatul declară că în 2019 s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, la Kiev, și că își dorește ca poporul ucrainean să poată să-şi regăsească pacea cât mai curând posibi. De asemenea, speră ca problema această să fie rezolvată în mod pașnic.
Din cauza atacurilor asupra Ucrainei, toate marile puteri ale lumii au sancționat Rusia. Printre acestea se numără și guvernul japonez care a anunțat o serie de măsuri restrictive. Acestea vizează sectorul financiar şi exporturi sensibile, cum sunt componentele electronice.
Sancțiuni pentru Rusia
Însă, Tokyo a anunțat noi măsuri ce au fost adoptate, pe lângă cele care vizează cele două sectoare. Acestea "cuprind îngheţarea unor active şi suspendarea eliberării de vize pentru persoane şi organizaţii ruse", a anunţat vineri premierul nipon Fumio Kishida, după o reuniune online a liderilor din G7, grupul celor mai industrializate şapte ţări.
De asemenea, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, au fost publicate următoarele acte privind măsurile restrictive adoptate în contextul acțiunilor recente ale Rusiei în Ucraina:
- Decizia (PESC) 2022/264 a Consiliului din 23 februarie 2022 de modificare a Deciziei 2014/512/PESC privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina
- Decizia (PESC) 2022/265 a Consiliului din 23 februarie 2022 de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei
- Decizia (PESC) 2022/266 a Consiliului din 23 februarie 2022 privind măsuri restrictive ca răspuns la recunoașterea zonelor necontrolate de guvern din oblastele Donețk și Lugansk ale Ucrainei și la decizia subsecventă de a trimite trupe ruse în aceste zone
- Decizia (PESC) 2022/267 a Consiliului din 23 februarie 2022 de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!