Cea mai mare aeronavă din lume, distrusă de bombardamentul rusesc! Povestea avionului Mriya

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

A patra zi de război. Rușii au atacat aeroportul Gostomel de lângă Kiev, iar una dintre cele mai mari aeronave cargo din lume a fost distrusă. Faptul că aeronava de producţie ucraineană AN-225 „Mriya” a fost distrusă a fost confirmat de către doi angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Antonov".

Rușii au distrus cea mai mare aeronavă din lume Sursă foto: EPA-EFE
Rușii au distrus cea mai mare aeronavă din lume Sursă foto: EPA-EFE

Potrivit site-ului de monitorizare a aeronavelor Flight Radar, aeronava AN-225 Mriya cu numărul UR-82060 a zburat de la aeroportul Billund din Danemarca pe aeroportul Antonov din Gostomel pe 5 februarie, iar ulterior nu a mai decolat. 

Potrivit informațiilor, Mriya a fost bombardată pe 24 februarie și distrusă aproape în totalitate. Restaurarea aeronavei va costa nu mai puțin de trei miliarde de dolari.

Rusia a distrus Mriya ca simbol al capacităţilor aviaţiei ucrainene. An-225 Mriya este un gigant al aviaţiei, care deţine recorduri pentru transportul de mărfuri comerciale, conform Adevărul.

Avionul ucrainean are specificații tehnice impresionante

AN-225 „Mriya”  este considerat cel mai mare avion din lume în serviciu activ şi a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele peste 240 de recorduri doborâte. Este cel mai greu avion, având până la 640 de tone la decolare.

Antonov An-225 Mriya este propulsat de 6 motoare, având nu mai puțin de trei motoare pe fiecare aripă. Avionul a operat mii de zboruri și a parcurs aproape două milioane de kilometri. Avionul poate fi alimentat cu peste 360 de tone de carburant și poate zbura peste 16 ore.

Trenul de aterizare este format din 52 de roţi. Anvelopele trebuie schimbate la fiecare 90 de aterizări. Acestea sunt fabricate la uzina de anvelope Yaroslavl, iar tariful este de aproximativ 1000 dolari americani pe bucată, relatează Adevărul. 

Războiul dintre Ucraina și Rusia se defășoară de patru zile. Zeci de clădiri de pe teritoriul Ucrainei au fost distruse, iar peste 64 de civili și-au pierdut viața în urma bombardamentelor. Cetățenilor le este interzis să părsească locuințele pe timpul nopții, iar peste 100.000 de oameni au părăsit țara pentru a se adăposti de război. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!    

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net