O băutură populară riscă să dispară! Prețurile record deja forțează producătorii să caute alternative

Schimbările climatice pun în pericol un produs extrem de îndrăgit și de popular, care este apreciat în întreaga lume. După ce prețurile au urcat la noi maxime record, industria sucurilor de portocale se confruntă cu o adevărată criză, iar unii producători deja sunt nevoiți să apeleze la alte fructe.

Producătorii caută alternative pentru sucul de portocale / foto: Shutterstock
Producătorii caută alternative pentru sucul de portocale / foto: Shutterstock

Din păcate, prețurile produsului de bază au crescut enorm, iar de vină ar fi, parțial, schimbările climatice tot mai greu de ignorat. În Floria, principalul producător de suc de portocale din Statele Unite, producția a scăzut simțitor, iar zonele producătoare de portocale din Brazilia au fost, de asemenea, afectate de vremea extremă.

 Datorită faptului că această țară este cel mai mare producător, cât și exportator, de suc de portocale pe plan global, problemele de aici vor avea repercusiuni asupra industriei din întreaga lume. Prețurile înregistrate acum deja sunt duble față de cele de anul trecut, astfel că sucul de portocale concentrat înghețat este tranzacționat acum cu 4,77 dolari pe livră (453 de grame), de către Intercontinental Exchange, din New York.

Industria sucurilor de portocale se confruntă cu o criză

Din păcate, din cauza creșterii prețului sucului de portocale, unii producători deja au fost nevoiți să se orienteze către sucuri alternative. De asemenea, mulți dintre aceștia ar urma să scadă cantitatea de suc de portocale folosite în amestecuri.

„Mulţi dintre ei vor schimba cantităţile de suc pe care le pun în amestecurile lor pentru a reduce sucul de portocale şi pentru a creşte ponderea altor sucuri, cum ar fi sucul de pere, sucul de mere, sucul de struguri, astfel încât să fie mai puţin dependenţi de sucul de portocale”, a explicat analistul de la grupul de cercetare Mintec, Harry Campbell, potrivit observatornews.ro.

Din păcate, potrivit acestuia, problema prin care trece industria sucurilor de portocale nu este un fenomen izolat, ci se va întinde pe o perioadă mai îndelungată. Mai mult decât atât, deja s-a observat o scădere constantă cererii, astfel că prețurile pentru acest produs vor continua să crească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net