O enigmă arheologică - Războinica medievală care a fost îngropată alături de 23 de călugări

Ultima actualizare:

Arheologii au reușit să scoată la lumină un adevărat mister istoric, în timpul unor excavări efectuate la un castel din Spania. Aici, specialiștii au dat peste rămășițele unei războinice medieval care fusese înmormântată alături de 23 de călugări. Se pare că femeia a fost ucisă în luptă, alături de bărbații din jurul ei.

Descoperirea a fost făcută în Spania
Descoperirea a fost făcută în Spania

Un adevărat mister istoric a fost adus la lumină de către arheologi în Spania, unde au fost descoperite rămășițele unei războinice din Evul Mediu, care a murit în luptă alături de bărbații lâgă care a fost înmormântată.

„Ar trebui să ne-o imaginăm ca pe o războinică medievală de aproximativ patruzeci de ani, de circa 1,5 metri înălțime, nici robustă, nici subțire și abilă cu sabia”, a explicat Carme Rissech, de la Departamentul de Științe Medicale de Bază la Universitatea Publică din Tarragona, potrivit historia.ro.

Rămășițele au fost găsite în timpul unor săpături de la castelul Zorita de los Canes, din Guadalajara. Înmormântările de aici datează din secolele XII și XV, o perioadă extrem de violentă din istoria Penisnulei Iberice, dominată de conflicte militare între creștini și musulmani. Se pare că multe dintre scheletele găsite prezintă răni violente, iar femeia găsită ar fi murit, de asemenea, în luptă.

Descoperirea incredibilă făcută de arheologi în Spania

Călugării alături de care a fost găsită femeia aparțineau Ordinului de Calatrava, fondat în Spania în anul 1158. Acești călugări războinici erau asemănători Templierilor și aveau datoria de a protreja Calatrava la Vieja, un oraș aflat la granița dintre teritoriile creștine și cele musulmane.

Prin secolul XIII, mai mulți nobili locali au început să furnizeze acestui ordin bani și recruți. Iar în ciuda faptului că acești cavaleri depuneau jurăminte de sărăcie, cum o bună parte dintre ei proveneau din nobilimea joasă, ei continuau să aibă un stil de viață asemănător cu cel pe care deja îl știau, ca nobili.

„Cred că aceste rămășițe îi aparțin unei războinice, dar este nevoie de analize suplimentare pentru a determina în ce măsură această femeie este contemporană cu ceilalți cavaleri”, a mai spus Rissech despre rămășițele femeii găsite aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net