Studiu: Omicron continuă mutațiile. Noile subvariante sunt rezistente la vaccin

Pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit, deși în multe țări europene numărul cazurilor a scăzut semnificativ, iar autoritățile au adoptat măsuri  de relaxare. Noile variante Omicron încep să își facă simțită prezența, iar previziunile specialiștilor nu sunt dintre cele mai bune. 

image
Varianta Omicron continuă mutațiile Sursă foto: Gettyimages

Subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 par să fie rezistente și să nu declanșeze un răspuns în rândul anticorpilor atât în ​​rândul persoanelor care au avut anterior infecție cu Covid-19, cât și în rândul celor care au fost complet vaccinate, conform noilor date provenite de la cercetătorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center. 

Citește și: Cum știi că ești infectat cu Omicron

Cu toate acestea, vaccinarea împotriva Covid-19 este încă de așteptat să ofere o protecție substanțială împotriva cazurilor severe de îmbolnăvire, iar producătorii de vaccinuri lucrează la injecții actualizate care ar putea provoca un răspuns imunitar mai puternic împotriva variantelor.  

Vaccinul protejează împotriva formelor severe ale bolii

„Am observat reduceri de trei ori ale titrurilor de anticorpi neutralizanți induse de vaccinare și infecție împotriva BA4 și BA5 în comparație cu BA1 și BA2, care sunt deja substanțial mai mici decât variantele originale COVID-19”, a spus dr. Dan Barouch, autor al lucrării și directorul Centrului pentru Virologie și Cercetare a Vaccinurilor de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston. 

„Datele noastre sugerează că aceste noi subvariante Omicron vor putea duce probabil la creșteri ale infecțiilor în populațiile cu niveluri ridicate de imunitate la vaccin, precum și imunitatea naturală BA1 și BA2”, a scris Barouch. „Cu toate acestea, este probabil ca imunitatea la vaccin să ofere în continuare protecție substanțială împotriva bolilor severe cu BA4 și BA5”, conchide el, conform edition.cnn.com.

Vezi și: Două noi simptome ale infectării cu Omicron

Variantele BA.4 și BA.5 vor fi dominante în Statele Unite ale Americii și Europa 

BA.4 și BA.5 au cauzat aproximativ 35% din noile infecții cu Covid-19 în Statele Unite săptămâna trecută, în creștere cu șase la sută față de 29% , înregistrat săptămâna anterioară, potrivit datelor împărtășite de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

BA.4 și BA.5 sunt variantele cu cea mai rapidă răspândire raportate până în prezent și se așteaptă ca acestea să domine transmiterea Covid-19 în Statele Unite, Regatul Unit și restul Europei în următoarele câteva săptămâni, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și controlul bolilor.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

piscina borcea pelinel jpg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
FotoJet jpg
livia graur familie jpg
5 brooklyn beckham si nicola peltz 3 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg