Așa arată apocalipsa! Imagini cu orașele ucrainene, distruse după bombardamente

#Război Ucraina-Rusia

Devastare apocaliptică! Asta au făcut şi fac ruşii, care bombardează fără milă, de 22 de zile, oraşele ucrainene, ajunse ruine. Cartiere întregi au fost prefăcute în praf şi cenuşă.

image
Kiev. Foto: Getty Images

Case în flăcări, câmpuri pârjolite, drumuri distruse! Fotografii realizate din satelit arată imagini de iad în cele mai mari oraşe din Ucraina. Bombardamentele au devastat zonele rezidenţiale, oamenii nu mai au acces la utilităţi de primă necesitate.

Oraşul portuar Mariupol, situat la Marea Neagră, care înainte de invazie avea peste 446.000 de locuitori, este în prezent asediat şi se află în fază de dezastru. Zone întregi au fost puse la pământ de atacurile aeriene, iar incendiile au redus la cenuşă blocuri, case, magazine, şcoli.

Oamenii nu mai au alimente, nu mai au apă şi au ajuns să scotocească urme de picături prin conducte subterane ca să-şi potolească setea.

image
Mariupol. Foto: Profimedia

Miercuri, bombardamentele au distrus şi teatrul de aici, unde se adăpostiseră peste o mie de suflete, femei, bătrâni şi copii, inclusiv copii bolnavi.

Clădirea care găzduia piscina „Neptun”, din nordul oraşului, unde, tot la fel, se ascundeau oameni nevinovaţi, femei însărcinate şi copii, fugiţi din căminele lor în speranţa de a se afla cât de cât mai în siguranţă, a fost de asemenea bombardată cu brutalitate. Există temeri că în ambele locaţii şi-au pierdut viaţa numeroase persoane, captive sub dărâmături.

image
Harkov. Foto: unian.info

Şi capitala, Kiev, care avea 2,8 milioane de locuitori înainte de război, a suferit distrugeri uriaşe. Locuitorii erau ieri blocaţi în case, de 30 de ore, în timp ce sirenele sunau în mod continuu, iar ruşii bombardau fără încetare. În capitala ucraineană au fost distruse nenumărate blocuri, case, şcoli, magazine, spitale şi biserici.

image
Jitomir. Foto: unian.info

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat în nord-estul ţării, care avea peste 1, 4 milioane de locuitori înainte de invazie, a fost de asemenea devastat de loviturile aeriene. Peste 600 de blocuri şi 50 de şcoli au fost dărâmate, în urma bombardamentelor masive. La început au fost distruse cartierele de la periferie, dar apoi s-a ajuns şi în partea centrală.

image

Oraşele Sumî şi Ohtîrka, din regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, au suferit de asemenea daune catastrofale în urma bombardamentelor armatei ruseşti. 

În Sumî, oraş cu circa 264.000 de locuitori înainte de invazie, au fost complet distruse imobile atât de la perfierie, cât şi din centru. Practic, acest oraş, ca şi oraşul Ohtîrka, a fost prefăcut în moloz şi ruine. Proiectilele ruşilor au distrus tot ce au prins în calea lor.

Dar nu numai distrugeri apocaliptice fac forţele invadatoare ale Kremlinului. În afară că nimicesc totul în oraşe, din exces de zel, trag fără milă în civili.

Trupele ruseşti au împuşcat mortal, miercuri, zece ucraineni care stăteau la coadă la pâine în Cernihiv, iar această monstruozitate a îngrozit întreaga lume.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

cub bianca dragusanu png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
image png
cub cristina rus (1) png
Alexia Eram (6) jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Tiriac
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg