Prima capitală din Europa unde circulația mașinilor va fi interzisă. Restricția se va aplica pe timpul nopții
Prima capitală din Europa unde petrecăreții nu vor putea să circule cu mașina în toiul nopții. Începând cu 1 iunie, în scopul garantării ordinii în cele mai populate zone destinate vieţii de noapte din capitala daneză, circulația va fi interzisă în timpul nopţii pe anumite artere din centrul oraşului Copenhaga.
Pentru a menține ordinea în zonele destinate vieții de noapte, începând cu 1 iunie, circulația va fi interzisă în timpul nopții pe anumite artere din centrul orașului Copenhaga. Fiind foarte populare în capitala daneză și supravegheate cu atenție de către oamenii legii, aceste artere se află în „zonele de viață nocturnă“.
Amenzi de 3.000 de coroane daneze
Șoferii care vor încalcă regula și se vor deplasa cu autovehiculele în timpul nopții vor fi amendați cu 3.000 de coroane daneze (2.000 de lei sau 400 de euro). De asemenea, această interdicție se va aplica în fiecare zi, începând cu miezul nopții și până la ora cinci dimineața, în conformitate cu legislația daneză.
„Sunt şoferi care defilează în maşinile lor prin zonele destinate vieţii de noapte, folosesc zgomotos acceleraţia, ascultă muzică la volum maxim, strigă către trecători şi creează în general nesiguranţă şi situaţii de circulaţie periculoase. Interzicând circulaţia, obiectivul nostru este de a preveni astfel de situaţii”, a declarat Tommy Laursen, un responsabil al poliţiei din Copenhaga, într-un comunicat, potrivit HotNews.ro.
Aceste zone sunt situate în apropiere de primăria oraşului, de zona pietonală şi de fostul cartier al abatoarelor și reunesc mici spaţii pe o suprafaţă de câţiva mii de metri pătraţi. Nu vor fi afectate de această interdicţie care se va aplica în fiecare zi taxiurile, transporturile esențiale și riveranii.
Tot mai multe orașe din întreaga lume au adoptat politici de restricționare a circulației cu mașina în centrul urban în ultimii ani. Orașele care interzic sau restricționează circulația cu mașina încurajează utilizarea transportului public, a bicicletelor și a deplasărilor pe jos, având ca scop principal crearea unor medii urbane mai prietenoase, mai sustenabile și mai sigure pentru locuitori și vizitatori, iar măsurile promovează reducerea poluării, diminuarea congestionării traficului și îmbunătățirea calității aerului.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!