A început bătălia roboților dotați cu inteligență artificială

Ultima actualizare:

Google a lansat puternicul robot de chat Bard, bazat pe inteligență artificială generativă, pentru a contracara cunoscutul ChatGPT, dezvoltat de OpenAI. Bard, în care Microsoft a investit miliarde de dolari, este construit pe modelului lingvistic pentru aplicații de dialog LaMDA, o tehnologie AI pe care Google o dezvoltase încă de acum câțiva ani.

Robotul Bard a fost lansat de Google / foto: Shutterstock
Robotul Bard a fost lansat de Google / foto: Shutterstock

Deși lansat cu patru luni mai târziu, spre deosebire de ChatGPT, al cărui nivel de informație se limitează la anul 2021, robotul de chat Bard poate accesa în timp real informațiile existente, având și un buton de căutare „Google it”, informează BBC.

Poate refuza să răspundă la anumite întrebări

Bard poate procesa și sintetiza informații complexe, abstracte redându-le apoi într-un limbaj simplu, dar poate fi folosit și pentru generarea de sfaturi pentru activitățile de zi cu zi. Acesta poate oferi răspunsuri diferite la aceeași întrebare sau poate refuza să răspundă, pentru a nu influența utilizatorul, dacă domeniul este sensibil, scrie The New York Times. S-a observat că robotul evită să dea sfaturi din domeniul financiar, medical sau legal.

Precaut, Google își limitează însă răspunderea cu privire la chatbot-ul Bard, afirmând că acesta poate fi influențat de datele procesate din diverse surse, generând răspunsuri părtinitoare sau răspândind informații eronate.

Accesul este limita

Robotul va răspunde doar în limba engleză, iar accesul este permis numai unui număr limitat de utilizatori din Statele Unite și Marea Britanie, cu vârsta de peste 18 ani.

Microsoft plănuiește să integreze Bard și aplicațiile office, incluzând Excel, Word și Powerpoint.

Cursa pentru inteligența artificială generativă este foarte strânsă, pe 14 martie OpenAi prezentând o versiune premium GPT4, iar motorul chinezesc de căutare, Baidu, lansându-și propriul chatbot Ernie.

AI în televiziune

De remarcat sunt și realizările Coreei de Sud în domeniul inteligenței artificiale cu care se poate interacționa, aceasta prezentându-și noua crainică, AI Kim, un robot care a copiat la perfecțiune prezentatoarea TV Kim Joo Ha, imitându-i și cele mai mici gesturi. Imaginile pot fi accesate pe site-ul veecotech.com. Aceasta se află la a doua încercare după ce a lansat prima craincă AI în noiembrie 2020.

Persoanele care doresc să interacționeze cu robotul de chat Bard se pot înscrie pe lista de așteptare aflată la următoarea pagină: bard.google.com


Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net