Regizor rus, avertisment în direct la TV, despre lăgărele de concentrare
În ultimele zile, la posturile de televiziune controlate de Moscova au fost lansate amenințări șocante. După ce omul supranumit „propganadistul lui Putin”, prezentatorul tv Dmitri Kiselyov, a amenințat cu „scufudarea Marii Britanii cu o rachetă nucleară”, un cunoscut regizor rus a făcut o serie de afirmații halucinante, el cerând...reînfințarea lagărelor de concentrare.
„Lagăre de concentrare și sterilizare forțată”
Karen Shakhnazarov, un cunoscut regizor rus și admirator fanatic al lui Vladimir Putin, a avertizat că oponenții războiului din Ucraina se vor confrunta cu pedepse dure.
În cadrul unei apariții la postul de televiziune Russia1 (deținut de către stat) el a sugerat ca oponenții războiului să fie plasați în lagăre de concentrare. În situația aceasta s-ar afla mii de persoane care, de la declanșarea invaziei, au manifestat la Moscova împotriva actelor de cruzime comise de Armata Rusă, dar și cunoscuți dizidenți, actualmente deținuți în închisorile rusești. Printre aceștia se numără și Alexei Navalnîi.
„Oponenții literei Z trebuie să înțeleagă că, dacă se bazează pe milă, nu, nu vom avea milă pentru ei”, a declarat Shakhnazarov, potrivit DailyMail.
Omul care conduce studioul Mosfilm, susținut de stat, și-a continuat discursul halucinant vorbind despre sterilizarea forțată a oponenților lui Putin:
„În acest caz (N.R. - pentru ei), înseamnă lagăre de concentrare, reeducare și sterilizare” a mai afirmat el în cadrul intervenției la Russia1.
Vezi aici declarațiile regizorului rus:
Ulterior, regizorul a susținut că afirmațiile sale brutale, care au amintit de discursurile liderilor naziști din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, ar fi fost scoase din context. Cu toate astea, susținătorul lui Putin nu a dorit să retracteze sau să prezinte scuze pentru cele spuse la postul de televiziune deținut de administrația de la Kremlin.
Citește și: Propagandistul lui Putin, aroganțe în Dubai. A amenințat cu nucleara!
Putin cere „purificarea” în rândrul rușilor
Într-o notă similară cu declarațiile admiratorului său, liderul rus Vladimir Putin a vorbit despre figurile opoziției războiului spunând că aceștia sunt precum niște „țânțari insignifianți, trădători care încearcă să slăbească țara la ordinul Occidentului”.
Putin a cerut ca Rusia să se „purifice” de opoziție, amintind astfel de discursurile despre „purificările rasiale”:
„Sunt convins că o astfel de autopurificare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara, solidaritatea, coeziunea și disponibilitatea de a răspunde oricăror provocări”, a afirmat Vladimir Putin.
Navalnîi e în mare pericol
Cunoscut ca fiind un vehement contestatar ar lui Vladimir Putin, liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a declarat că se teme pentru siguranța sa. El consideră că regimul condus de Putin va ordona mutarea sa într-o altă închisoare, cu un regim mai dur de detenție:
„Am auzit zvonuri că voi fi transferat în complexul de înaltă securitate din Melekhovo, unde condamnaților li se scot unghiile”, a scris el pe contul său de Twitter.
Complexul penal de maximă securitate de la Melekhovo este un loc cunoscut pentru bătăile brutale și violurile deținuților.
Citește și: Alexei Navalnîi se teme că va fi trimis într-o temniță a torturii din Rusia
Sute de ruși sunt anchetați
Rușii care au ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului declanșat de Putin se confruntă acum cu acuzații dure din partea autorităților. În luna martie a acestui an a fost adoptată o lege represivă care interzice răspândirea așa numitelor „informațiil false” despre invazie și discursurile care ar denota „dispreț” la adresa armatei ruse.
Oamenii din cercul de apropiați al lui Vladimir Putin s-au zbătut să controleze narațiunea războiului încă din momentul în care trupele rusești au intrat în Ucraina.
Mass-media din Rusia au numit atacul o „operațiune militară specială de denazificare a Ucrainei”. Publicațiile independente sau posturile de televiziune unde au fost folosiți termeni precum „război” sau „invazie”, s-au confruntat cu presiuni, liderul de la Kremlin cerând blocarea accesului la site-urile de știri a căror relatare a evenimentelor a „deviat” de la linia oficială.
Câți dintre ruși mai susțin războiul lui Putin?
Sprijinul pentru „operațiunea specială” ordonată de Putin a scăzut în rândul rușilor, de la 81% la 74%, potrivit unui sondaj realizat de Centrul independent Levada. Unul din cinci ruși spune acum că este împotriva războiului. Citește și: Vladimir Putin, operat de cancer. Cine îi va lua locul la cârma Moscovei
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe pont@click.ro!