Un fost gardian al lagărului nazist Sachsenhausen, judecat în toamnă! Are 100 de ani

image
Un fost gardian al lagărului nazist Sachsenhausen, în vârstă de 100 de ani, va fi judecat în toamnăFoto: AFP

Un fost gardian al lagărului de concentrare nazist Sachsenhausen, de lângă Berlin, în vârstă de 100 de ani, va fi judecat în toamnă, la 76 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, a relatat săptămânalul german Welt am Sonntag

Tribunalul districtual din Neuruppin a admis acuzaţiile de participare la crimă în 3.500 de cazuri, iar procesul este programat pentru luna octombrie. Acuzatul ar trebui să poată participa la proces timp de 2-2 1/2 ore, a declarat un purtător de cuvânt al curţii.

Acuzatul, care nu a fost numit, ├«n conformitate cu legile mass-mediei germane referitoare la suspec┼úi, ar fi lucrat ca gardian din 1942 p├ón─â ├«n 1945 ├«n larg─ârul Sachsenhausen, unde aproximativ 200.000 de oameni au fost ├«nchi┼či ┼či 20.000 uci┼či.

În timp ce numărul suspecţilor de crime naziste este în scădere, procurorii încearcă încă să aducă persoane în faţa justiţiei. O condamnare importantă în 2011 a deschis calea pentru mai multe urmăriri penale, deoarece pentru prima dată s-a decis că munca într-un lagăr de concentrare constituie un motiv de culpabilitate, fără să existe dovezi ale unei infracţiuni specifice.

peter imre corina d─ânil─â jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg