S-a descoperit cel mai bizar simptom Omicron. Afectează mai ales vârstnicii

Ultima actualizare:

Specialiștii au descoperit încă un simptom al infecției cu Omicron, iar acesta le afectează mai ales pe persoanele în vârstă. Este vorba despre delir, o afecțiune care, în anumite situații este greu de recunoscut. Însă, această confuzie generalizată ar trebui să trimită pacientul direct la spital. E semn că boala a devenit foarte gravă. 

image

Dacă ești infectat cu Covid și urmezi un tratament ambulatoriu, la domiciliu, un simptom care apare brusc ar trebui să-ți dea de gândit și ar trebui să te trimită la spital. Dacă simți că ești foarte confuz și nu te mai poți concentra, ai nevoie de supraveghere medicală. 

Specialiștii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au declarat că delirul este un „semn de avertizare de urgență”. Ei recomandă ajutor medical pentru orice persoană infectată cu Covid,  care devine confuză și pare a suferi de o formă de delir. 

De asemenea, medicii au avertizat că oricine se confruntă cu dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune în piept, incapacitatea de a rămâne treaz, buze și unghii palide sau albastre trebuie să primească ajutor urgent. Din fericire, tot ei au afirmat că, în urma studiilor efectuate de-a lungul timpului, s-a descoperit că varianta Omicron este mult mai blândă decât Delta. Mai mult, cine s-a vaccinat și cu a treia doză are șanse foarte mari să treacă peste Omicron ca peste o răceală banală. Cu toate acestea, tulpina sud-africană a fost mai greu de identificat, deoarece s-a descoperit are cam aceleași simptome cu cele date de gripa sezonieră sau răceală. 

Anul trecut, milioane de oameni care au folosit aplicația pentru a înregistra simptomele au raportat „confuzie bruscă (delir)” în timp ce au avut Covid. Delirul s-a dovedit a fi un simptom cheie al virusului mai ales la persoanele în vârstă.

Ce este delirul. Forme de delir

Delirul este o reacție obișnuită la infecții și boli în cazul bătrânilor și poate fi declanșat de deshidratări, niveluri scăzute de oxigen sau un echilibru al sărurilor din organism. Există două tipuri de delir care pot fi evidente în comportamentul unei persoane: delirul hiperactiv și delirul hipoactiv. 

O persoană care suferă de delir hiperactiv începe brusc să se comporte ciudat, devine agitată, stresată și chiar agresivă. În schimb delirul hipoactiv care este și mai frecvent și mai greu dedetectat presupune ca pacientul să devină somnoros, rupt de realitate, fără reacții la mediul din jur. 

Delirul duce la incontinență deoarece persoana respectivă nu mai este stăpână pe propriul său corp. Pacientul nu-și mai dă seama când aer nevoie la toaletă, dacă îi este sete sau foame. 

Printre alte simptome Omicron se numără și cele comune:oboseala, probleme de respirație, dureri musculare și corporale, precum și dureri de cap sau dureri în gât.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net