Statistică dramatică! Cu cât a scăzut populația Ucrainei de când a început războiul

Cel mai recent raport ONU arată că populația Ucrainei a scăzut cu 10 milioane de persoane de la începutul războiului. Acest lucru a fost cauzat de plecarea cetățenilor în străinătate, de scăderea ratei natalității, dar și de decesele care au avut loc. ONU consideră că invazia Ucrainei de către Federația Rusă a făcut ca situația demografică oricum „dificilă” din Ucraina să fie „mai gravă”.

Soldat în Ucraina Foto: Shutterstock
Soldat în Ucraina Foto: Shutterstock

Populația Ucrainei s-a prăbușit 

Populația Ucrainei s-a diminuat cu peste 10 milioane de persoane de când Rusia și-a lansat invazia brutală în februarie 2022, a anunțat ONU. Fondul ONU pentru Populație a spus că nu a avut loc un recensământ, dar că a existat în mod clar o scădere dramatică a populației în Ucraina, țară care a fost sfâșiată de război.

„Populația Ucrainei a scăzut cu peste 10 milioane de persoane de la începutul războiului”, a declarat directorul regional al UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală, Florence Bauer, reporterilor la Geneva.

Toți factorii care au dus la scăderea populației 

Înainte de declanșarea războiului, Ucraina avea una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din Europa și, ca multe țări din Europa de Est, a cunoscut o scădere a populației, pe măsură ce tinerii au plecat în căutarea mai multor oportunități de muncă, a spus Bauer. Dar de la război, aproximativ 6,7 milioane de oameni au fugit din țară ca refugiați, în timp ce rata natalității a scăzut la doar un copil per femeie, a spus ea.

„Este una dintre cele mai scăzute din lume”, a spus ea, subliniind că aceasta este cu mult sub rata teoretică de înlocuire de 2,1 copii pe care trebuie să o aibă fiecare femeie în medie pentru a-și menține dimensiunea populației. În același timp, a spus ea, există „câteva zeci de mii de victime (din război), care desigur se adaugă la ecuație”.

În ce moment a venit anunțul ONU

Anunțul ONU a venit în momentul în care oficialii ucraineni au dezvăluit că atacurile rusești cu drone și artilerie au ucis cinci persoane, inclusiv un copil, în regiunile din estul Ucrainei Sumi și Donețk. Sumy se află peste granița de Kursk, în Rusia, unde trupele ucrainene au lansat o ofensivă majoră în august și dețin zone de teritoriu, scrie dailymail.co

„Trei persoane, inclusiv un copil, au murit în urma unui atac pe timp de noapte al dronelor inamice asupra clădirilor rezidențiale”, au declarat autoritățile regionale, referindu-se la orașul Sumy. „Această teroare rusă poate fi depășită doar prin unitate cu lumea”, a spus ca răspuns președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cerând aliaților să furnizeze mai multe arme, inclusiv sisteme de apărare aeriană.

 Forțele ruse avansează constant

Separat, serviciile de urgență din estul regiunii Donețk, unde forțele ruse avansează constant, au declarat că două persoane au fost ucise și alta rănită de bombardamentele rusești asupra orașului Myrnograd. Forțele aeriene ucrainene au declarat că în total 60 de drone rusești au fost detectate în spațiul aerian ucrainean peste noapte și până marți dimineața și că 42 au fost distruse.

Sumy, care se învecinează cu Rusia, a fost sub bombardament persistent de la începutul războiului în 2022, când forțele ruse au capturat pentru scurt timp sectoare ale teritoriului industrial înainte de a fi împinse înapoi. Autoritățile de acolo au spus că peste două duzini de drone rusești au fost doborâte acolo peste noapte.

Operațiunea ucraineană de la Kursk face parte dintr-o foaie de parcurs mai amplă pentru a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina, prezentată recent de președintele Volodimir Zelenski.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Tigrul tasmanian  jpg
Lamaie jpg
avc jpg
Pictura „Fata cu cercel de perlă” este expusă la Muzeul Mauritshuis din Haga (© Flickr / Scott Ableman)
index webp
Meghan Markle dieta jpg
pasageri avion foto pixabay
institutul marius nasta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net